Laos

Tham Kong Lo grotten

Ban Khoun Kham (Ban Na Hin)

Jeg er i Khoun Kham for at se Tham Kong Lo grotten. Der er ikke meget andet at se i byen som lige hulerne (jo, forresten, der er et vandfald, men de turister der har været derude siger at der ikke er vand i vandfaldet:|).

Hulerne ligger 42 km syd for Khoun Kham, men da man skal samme vej tilbage, og da det er træls at cykle samme vej 2 gange, har jeg bestemt mig til at leje en scooter i stedet for (jeg er også lidt nervøs for at det er bjergrigt:)).

Jeg aftalte med de tyske tandlæger Bastian og Lena at vi skulle følges sammen til hulerne (det er billigere med 3 mand i en båd i stedet for 2 og meget billigere som hvis jeg skulle have gjort det alene!). Vi lejede 2 scootere, og drog af sted.

Jeg havde forsvoret at jeg ville leje en motorcykel, men jeg kunne ikke lige se nogen rigtigt gode alternativer her. Der er godt nok mulighed for en tuk-tuk (motorcykel rickshaw), men de er eminent træls at køre langt i.
Det viste sig også at være en ganske fin idé med MC’en; faktisk rigtigt fint endda: Det er hurtigt, man kommer derhen hvor man gerne vil hen (ens chauffør forstår én :)) og selv bjerge får ikke en til at svede.

Vi lejede en båd til at sejle os igennem Tham Kong Lo, og de bådfolk der var ombord kom til at arbejde for pengene. Det er åbenbart også lidt lavvandet her, så båden skulle skubbes en del af vejen.

Tham Kong Lo: Er en grotte der er 7km lang. Den er dannet af floden Nam Hin Bun der løber igennem et ret højt bjerg. Grotte er op til 100m bred og næsten lige så høj.
Inde i grotten er der en sidetunnel med drypstens stalagmitter som ser imponerende ud i det lys de putter på dem.

Det var imponerende at se denne grotte/hule, bestemt en af de største naturoplevelser på turen indtil videre! Jeg har talt med nogen af de (meget få) andre vesterlændinge der var ved hulerne, og er ikke stødt på nogen som var glade for grotten.

Det viste sig at vejen ned til grotten var totalt flad og med en rigtig god asfaltering, så jeg kunne egentligt godt have taget cyklen; godt jeg ikke vidste det på forhånd:)

Om aftenen spiste jeg middag (jeg fandt en rigtig god restaurant; Mi Thuna, hvor jeg har fået det samme 2 dage i streg :)) med Frank og Audrey fra England; et pensioneret kærestepar som rejser konstant.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>