New Zealand

New Plymouth

Etapen: Stratford – New Plymouth, 42km

Det regnede hele natten og morgenen med. Jeg trak den så lang tid som muligt, og kom først af sted ved en 13-tiden (det kostede mig da også ½ telt-plads-leje mere). Jeg brugte tiden på at snakke med et canadisk par som også cykler rundt hernede. De havde været i Brasilien i 3 mdr. før, hvor de mest kite-surfede. Men de mente at det var billigere for dem at rejse i NZ, fordi de kunne campere her.

Stratford er opkaldt efter Shakespeares hjemby (Stratford-upon-Avon) og gaderne i Stratford, er opkaldt efter karakterer i Shakespeares stykker (jeg nævner i flæng: Hamlet). Ydermere er Stratfordianerne stolte af deres Glockenspiel, som er det eneste i NZ.
3-4 gange om dagen lige efter klokken har slået vises en meget redigeret version af Hamlet, opført af dukkerne i Glockenspiel’et. Der kommenteres fra en højtaler på den anden side af vejen (se billederne).

Jeg fandt et hul i regnen og skyndte mig af sted. Jeg skulle kun 40km til New Plymouth (her vil jeg tage en hviledag i morgen), men 40km i regn er også langt.
Jeg nåede dog ikke særligt langt før det begyndte at regne igen. Regnen kombineret med den tætte trafik, på den relativt smalle vej, gjorde at jeg satte turboen til (godt hjulpet af at det var ned af bakke og der var rygvind).
Jeg nåede New Plymouth efter en, for mig forrygende, gennemsnitshastighed af 24km/t 🙂

Jeg tager en slapper dag her i New Plymouth i morgen.

Comments are closed.