New Zealand

Glædelig jul :)

Wellington

Jeg sov ikke særligt godt den første nat hernede; jeg tror jeg var lidt nervøs for visa ansøgning og ændring af retur billet til DK (eller også var det fordi jeg sov i telt midt i en storby ;-)). Det havde jeg dog ingen grund til. Visummet var ret enkelt at skaffe, men det tog dog stadig en 3-4 timer; Bureaukraterne skal ligesom vise at de også har magt! Når det er sagt, var alle folk vældigt flinke, men det er ligesom standarden hernede 🙂

Jeg fik 3 måneders visum mere, så jeg nu har 6 måneder i alt. Derefter fik jeg ændret min returbillet til den 11. april i stedet for den 17. februar – Det giver mig et par måneder mere til at nå hele vejen rundt om begge øer…

Det kostede 560 DKR for visummet og 1000DKR for at få billetten ændret. Det er nok bare det det koster (jeg var faktisk bange for at det blev dyrere).

Jeg var forbi den lokale cykelhandler som havde fået god kritik (ja det får sådan nogle også ;)). Der fik jeg en anbefaling på at de byggede mit baghjul op igen, i stedet for at købe et nyt hjul med 36 egere (red: modsat 32 som jeg har nu). Gutten, jeg snakkede med, havde bygget flere hjul op før – Det sikrede jeg mig denne gang, efter dårlige erfaringer fra Bangkok. Han satte de bedste egere man kan få på (og de kommer selvfølgelig fra Schweiz :)).
Han skiftede også for skifteren og justerede gearene. Alt i alt kom jeg af med 300$ ~ 1200DKR hvilket jeg synes er billigt (hvis en cykelhandler i DK bare kikker på en cykel, koster det 200DKR).
Forhåbentligt (please, please) kommer det bare til at køre fra nu af 🙂

Vejret har været rigtigt godt mens jeg har været her i Wellington, og juleaftensdag lå folk og solbadede på en lille strand her i byen – Det er svært at vænne sig til at man kan sådan noget i julen, men det er trods alt andet år julen er blevet fejret i varmen for mig…

Juleaften tog jeg ned i byen og spiste. Der var godt nok noget fejring af julen her på hostellet, men der var så mange mennesker, at jeg ikke helt vidste hvor jeg skulle gøre af mig selv.

I dag (den 25.) tog jeg en rundtur på cykel om den halvø Wellington ligger på. Det giver én en ide om byens størrelse (lidt større end Aarhus (eller er det Århus?!)).

Der sker intet i dag. Alt er lukket. Restauranter, barer, cafeer, butikker osv. Tankstationer var mere eller mindre det eneste der holdt åbent. Det er åbenbart i dag der er den store juledag for Kiwierne.

Jeg har bestilt billet med færgen til syd øen den 27. dec. Der er run på lige nu og alle afgange er mere eller mindre udsolgte. Alle de lokale tager på sommer ferie nu.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>