New Zealand

Aktiv i Rotorua!

Rotorua

Vejret var stadig ringe i dag: Overskyet med byger 🙁

Jeg besluttede at jeg hellere måtte få set noget i stedet for bare at vente på bedre vejr.
Jeg tog først på det lokale museum (man skal jo starte blødt ;)). Det fortalte historien om Rotorua området (og det er vel egentligt ikke så underligt). Museet lå i en gammel badeanstalt fra det 19. århundrede (huset var dog blevet fornyet renoveret senere).
Folk valfartede åbenbart til dette område selv i det 19. århundrede. Der var nogen terrasser, lavet af det mineralholdige vand der trak udover selvfølgelig vandet som blev anset for at være helbredende… Som jeg forstod det blev terrasserne vist ødelagt i et jordskælv i slutningen af det 19. århundrede..

Jeg ville også se mindst én gejser når jeg nu var her. Det blev ‘Te Puia’ (det var dem der reklamerede mest).
Det kostede 50$ (200DKK) og så var der en maori forestilling med i prisen. Maori forestillingen var sådan rimeligt sjovt at se på. de sang en del, og deres traditionelle sange lød som Hawai-sange. Men det er måske heller ikke så sært. Maorierne stammer jo oprindeligt derovre fra.
De opførte også en ‘Haka’, som er en krigsdans. Jeg blev nu ikke bange, men jeg havde også en række kinesere foran mig.
Der var 2 gejsere derinde (‘Prince Of Wales Feathers Geyser’ og ‘Pohutu Geyser’ som springer hver time. Jeg synes nu de var i gang hele tiden mens jeg var der (2 timer). Men fred være med det – jeg var bare glad for at se dem springe!

Dernæst tog jeg en ordentlig søndagsavis med hjem til spa’en på backpackeren. Der var 2 formål: 1. at få læst avisen og 2. at bruge avisen til at tørre mit telt med. Søndagsavisen fungerede upåklageligt til begge formål!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>