Iceland

37: Thingvellir (Þingvellir)

Etapen: Selfoss – Selfoss, 110km

Jeg var egentligt taget til Selfoss for at komme i et byggemarked. Planen er at pakke cyklen ind i pressenninger når den skal hjem på flyet. Det er lettere at transportere pressenninger, på cykel, som det er at transportere en papkasse. Men i dag er det helligdag på Island, så ingen byggemarkeder i dag.
Jeg tog i stedet til Thingvellir (Þingvellir – “tingslette”) for at se giraffen. Der var 45km op og det var modvind, det ville ikke være så slemt hvis jeg ikke var så træt i benene; de er godt brugte lige pt.
Thingvellir er kendt for to ting:
1) Det var Altingets mødested (det islandske parlament) helt tilbage fra år 930 til år 1798, hvor den danske konge opløste Altinget. Grunden til at det var Altingets mødested var sikkert at der er veje til Þingvellir fra alle steder på Island (selvom det tog 2 uger på hest for repræsentanterne fra de fjerneste egne). Det var også her republikken Island blev udråbt den 17. juni 1944, hvor de gjorde sig fri fra Danmark.
2) Island ligger på brudlinien mellem den nordamerikanske og den europæiske tektoniske plade, og specielt ved Þingvellir er brudlinien tydelig. Her er MANGE turister.

Jeg cyklede en anden vej tilbage. Den var meget kuperet men med gode udsigter. Men ak; jeg var mere interesseret bare at komme tilbage til Selfoss end jeg var i udsigterne – Jeg er bare lidt for brugt lige nu, til at kunne nyde udsigterne 🙁

Jeg er i området tæt på Reykjavik, og det mærkes. Der er tættere trafik, og mere trafik betyder mindre plads til cykler. Det gælder også på de mindre veje (jeg tager de mindre veje hvor muligt). Men, det er her ‘den gyldne cirkel’ er og det er her, de seværdigheder som man jo skal se, er.

På vej tilbage til Selfoss, lige i udkanten af byen (byen har 6000+ indbyggere!) var der en der råbte mit navn da jeg kørte rundt i en rundkørsel. Det var Nico fra arbejde der råbte. Vi vidste at hinanden var heroppe, men at Nico lige skulle kunne genkende mig var ret utroligt (jeg ved ikke altid hvem der er der kikker tilbage på mig i spejlet; det er ikke badedag hver dag). Verden er nogen gange ret lille…

Jeg har en dynamo i det forreste hjulnav på cyklen. Til den, har jeg lavet en lille elektronik boks, så jeg kan bruge dynamoen til at lade min telefon med. Det virkede fint – indtil jeg rev noget kabel i stykker. Jeg fixede kablet, men det virkede stadig ikke. Det har nu vist sig at det var et andet kabel, et kineser-ladekablet, der skulle skiftes. Note til mig selv: Køb kvalitet!

1 comment to 37: Thingvellir (Þingvellir)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>