Iceland

38: Fridag i Selfoss

Etapen: Selfoss (fridag)

Jeg holdt en fridag i dag og det var helt nødvendigt. Mine ben var som kogt spaghetti i går. Jeg brugte fridagen på at opstøve et byggemarked, hvor de havde pressenning til at pakke cyklen i til flyturen. Jeg fandt også et sted. De havde verdens dyreste pressenning og verdens dyreste tape – det er ikke for at købe billigt ind på byggemarkeder, man skal tage til Island (de havde en rulle Tesa gaffa tape til 250dkk !!). Nå, men nu har jeg alt hvad jeg tror (håber), er krævet for at pakke cyklen ind til flyturen. Jeg kan nu cykle til lufthavnen, og pakke den ind på stedet. Smart, hvis jeg selv skal sige det.

Det er regnvejr i dag, så en perfekt dag at holde fri i (eller i hvert fald en perfekt dag ikke at cykle i). Samtidigt har campingpladsen, som en af de få, et ganske udmærket indendørs fællesareal med et fungerende køkken. Det er ret lækkert når det regner (alternativet er at ligge i teltet på 2-3 m^2).

Jeg brugte 1½ time i svømmehallen i de varme bassiner. Det kommer jeg til at savne hjemme i Danmark. Jeg lånte vægten ved poolen, og kan se at jeg er nede på 78,5kg; ca 9kg mindre end for 5 uger siden. Jeg kan også se det; mine bukser hænger, og bæltet er spændt til inderste hul (endelig kom jeg med på moden med hængebukser). Sidst jeg var så langt nede i vægt var, da jeg cyklede i Laos. Dengang var det en kombination af utroligt uspændende mad (nudelsuppe morgen, middag og aften) og cykling i bjerge. Det er nok egentligt det samme der gør sig gældende her på Island (maden må jeg tage på min egen kappe; det er mig selv der laver den).

Den nye plan er at tage det ret stille og roligt de sidste 4 dage på Island, og ramme en campingplads tæt på Keflavik lufthavn lørdag (der er kun 140 km herfra). Da jeg flyver tidligt søndag morgen.

En sjov detalje jeg faldt over: Ordet “Hekkenfeldt”, som i ‘gå ad hekkenfeldt til’, henfører til vulkanen Hekla (Heklufjall). Hekla var ifølge folketro, indgangen til helvede – hvem ved, måske har folketroen ret?!

Lige lidt om mad: Jeg laver normalt selv mad heroppe. Jeg har et lille Trangia sprit kogesæt med, som jeg kokkererer på. Kokkererer er måske at tage munden for fuld: Til aften koger jeg spaghetti, og putter noget fra en dåse i. Spaghettien giver en masse energi og det er godt for cyklingen, men der skal også proteiner til musklerne.
Det eneste jeg har fundet på dåse, med proteiner i, som er værd at spise, er tun og bagte bønner. Tun findes heldigvis med både chile smag, karry smag og natural, så lidt forskelligt er der at vælge mellem. Men jeg er ved at være træt af spaghetti med tun og spaghetti med bagte bønner i tomatsovs. Jeg prøvede engang “kjøtbullar i brunn sovs” – det prøvede jeg kun den ene gang.
Morgenmaden består af tykmælk (een liter kan holde sig i tre dage på cyklen, fordi det er så koldt heroppe) med muesli. Middagsmaden er bananer, som er rimeligt prissat heroppe. Jeg tager dog ofte en portion suppe til frokost på en cafe, hvis jeg kommer forbi sådan en.

2 comments to 38: Fridag i Selfoss

 • Helle

  Hej John.
  Lige her på falderebet, skal du have en hilsen. Det har været meget interessant at følge dig rundt på Island, som jeg aldrig selv har besøgt. Godt du er kommet igennem turen uden alt for mange uheld (der var jo lige ryggen!!).
  Jeg kæmper jo altid en kamp mod de dumme kilo. Det kan en tur på cykel til Island jo klare!!!! Så nu er der vel ikke flere undskyldninger, der er værd at bruge?!?
  Nå, men god tur hjem til lille DK.

  Hilsen Helle

  • admin

   Tak for hilsenen 🙂
   Jeg kan love dig for at kiloene er smeltet af mig. Men, de lokale har ikke alle opnået samme effekt (der er mange store islændinge), så jeg tror ikke at rejse på Island om det er en kur der virker på alle 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>