Iceland

43: Hjem og afrunding

Etapen: Sandgerdi – Keflavik, 10km

Jeg vågnede tidligt (kl. 3:30), også tidligere som jeg havde sat uret til. Jeg sover aldrig særligt godt når der er noget jeg skal nå op til. Jeg pakkede hurtigt sammen (heldigvis var teltet tørt), og satte kursen mod Keflavik lufthavn. Jeg var der hurtigt, og fik pakket cyklen ned, i mine fine pressenninger, lige så hurtigt. Det gik ret tjept med at få checket ind, og cyklen blev afleveret uden problemer.

Kollega Nico og, hans islandske kæreste, Lea skulle med samme fly til Billund og vi brugte ventetiden sammen (de var også kommet i god tid). Flyveturen forløb uden drama, og jeg blev hentet i lufthavnen af mine forældre. Turen kunne ikke have forløbet bedre.

Godt hjemme kan man jo sidde og fundere over turen, og det har jeg gjort (og det kommer jeg nok til at gøre i lang tid). Jeg har været glad for turen. Island er lidt en barsk størrelse at cykle i – jeg er glad for at jeg har prøvet at cykeltoure andre steder først og har rutine – jeg ville ikke starte en cykeltouringkarriere på Island. Men når det er så barskt, er det jo også udfordrende, så det tæller både på plus og minus siden.

Plusser:
-Naturen er fascinerende og ændrer sig meget fra sted til sted
-De lokale er flinke og tillidsfulde
-Meget lange sommeraftener

Minusser:
-Vinden er ubarmhjertig
-Klimaet er koldt og det regner ofte

Jeg tror det her er en af de ture man kommer til at sætte større og større pris på som tiden går. Man har det med at glemme de mindre gode ting (vinden og kulden), og fokusere på de gode ting (naturen) – som tiden går.

Set i bakspejlet, ville jeg gerne have brugt mere tid i området omkring Landmannalaugar, det var ret flot deroppe i højderne. Jeg ville også gerne have set Askja, men det er svært at cykle derind, da det er meget sandet. Overordnet, er jeg dog ret godt tilfreds med den rute jeg tog.

Statistik:
2901 km cyklet på 44 dage ~ 66km/dag i gennemsnit (ganske habilt for mig)
0 punkteringer (eet fladt dæk, men det var vist mig selv, der ikke havde spændt ventilen ordentligt)
43 nætter på Island, alle i telt
Antal kilo tabt: ~9
Problemer med fysikken: Meget få. Jeg havde ondt i ryggen. Der var en lille uge hvor der var langt ned til fødderne.
Antal får spottet: MANGE

Til slut, vil jeg sige mange tak til de folk der har læst med. Jeg nyder at skrive – hvis altså der er nogen der læser det 🙂
Også en stor tak også til de folk der har budt ind med information (specielt dig, Kirsten) – det er fedt når man også bliver klogere.

6 comments to 43: Hjem og afrunding

 • Mads Pedersen

  Det har været super spændende at følge dig rundt på turen, men det er også godt at have dig tilbage på kontoret igen :). Det er tydeligt, at du har tabt dig, men du har også fået en del sol, trods regn og blæst :-).

  • admin

   >Det har været super spændende at følge dig rundt på turen< Tak! Det har kun været spændende at skrive bloggen, fordi der var nogen der læste den. Så, tak den anden vej også 🙂

 • Nete Deela Rauhe Harreby

  Fedt at følge dig , vi glæder os til at se dig om et par uger , – 9 kg lettere og måske med en ny uldtrøje???

  Knus fra os i ålleren

  • admin

   Hvis i skal se mig 9kg lettere, skal i nok skynde jer. Min appetit er som på Island (stor),og det eneste jeg cykler pt. er mellem ‘tab’ og ‘space’.
   Uldtrøjen, er ikke med hjemme. Der er gået inflation i uldtrøjer på Island (er det Sarah Lund (forbrydelsen) der spiller ind?!) og de er pokkers dyre, for en ringe (som jeg kan vurdere det) kvalitet.
   Jeg er dog generelt inhabil i uld spørgsmål, da jeg har min egen uld-pusher, som altid har leveret varer, i ypperste kvalitet.

 • Kirsten Clausager

  Velbekomme, John, og igen tusind tak for indlæggene. Det har været skøn læsning henover sommeren at følge dig. Syns det er megaråt og herresejt det, du har præsteret på det, de selv kalder Klakanum – isterningen 🙂 Ha det godt, til vi ses!

  • admin

   Hej Kirsten,
   Jeg har været rigtigt glad for dine kommentarer – Jeg har lært en del af dem :).
   Jeg må indrømme – Jeg havde glemt at du havde boet heroppe, ellers ville jeg have taget fat i dig før turen – Jeg kunne have lært mange dyrbare lektier før jeg kom herop.
   Jeg glæder mig til andenjuleaften (og den vildeste historie om en cyklist på Island) 🙂
   /John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>