Flodkrebs

Opskrift

Salg

Hvordan tilbereder jeg dem?

Man skal ikke krydre sine krebs så meget, at man ødelægger den fine smag, og man skal hverken koge dem for lidt eller for meget.
Jeg kan henvise til vores egen opskrift, som har gjort lykke i mange år.
Tag en stor gryde - 8-10 l - og fyld den med 8 l vand. Kom følgende ingredienser i vandet:

2 dl. salt,
2 spiseskefulde sukker,
1 stor teskefuld sorte hele peberkorn,
5-6 store dildtoppe (vigtigt)

og få det hele til at bulderkoge. Kom så krebsene i vandet (de dør meget hurtigt - evt. selvdøde anvendes selvfølgelig ikke), og få atter gryden i kog. Kog dem i 4-5 min. Regnet fra det øjeblik, gryden igen koger. Sluk for gryden, og lad krebsene stå så længe i lagen som muligt. Hvis de skal bruges om aftenen, bør man koge dem så tidligt på på dagen som muligt, og så først tage dem op en times tid, før de skal nydes.
I 8 l vand kan der koges 8-10 krebs ad gangen. Krebs bør spises nykogte, de taber meget i kvalitet ved at blive frosset

Krebsene nydes med mayonnaise rørt med citronsaft og lidt sukker.

Som forret beregner vi 3 krebs til hver person sammen med ristet franskbrød. Krebsene skal skylles ned med snaps.



Antal besøgende: 120425