Thailand-2022

28. I sikker havn i Bangkok!

Etapen: Blue Ocean Suite (Pattaya) – Anajak Bangkok Hotel, 143km

De sidste par dage har jeg undret mig (og irriteret mig) over at nogen lømler har fyret kinesere (små kanonslag) af i tide og utide (faktisk altid i utide). Men det er selvfølgelig fordi det er det kinesiske nytår! Det er sikkert også derfor der hænger kinesiske lamper rundt omkring (se evt. billeder fra forrige blogindlæg). Thaierne er ikke kinesere, men lader sjældent en mulighed for lidt festivitas gå fra sig!

Jeg havde egentligt planlagt at stå tidligt op, for måske kunne jeg nå de 150km til Bangkok i dag. Men, tænkte jeg da jeg vågnede; de sidste 3 cykeldage har jeg været smadret af bare 50kms cykling; så hvor stor er chancen for at jeg kan cykle 150km i dag? – jeg blev i sengen lidt længere….

Men da jeg først fik mig sat i sadlen (ved en 10 tiden) var jeg flyvende, intet mindre (der var også en fin rygvind, men stadig). Efter 20km overvejede jeg at prøve at nå Bangkok, efter 90km og stadig masser af energi, fandt jeg en kaffebar med WIFI og bestilte et Bangkok hotel til de sidste 4 nætter.

Det var en lidt træls rute i dag. Når man kommer tæt på Bangkok (indenfor 50 km af centrum) er der nærmest kun store veje ind i Bangkok, og de er ikke særligt sceniske. Man må dog cykle på nærmest alle veje her. Det er en stor fordel…

De sidste 30km var lidt en belastning. Man skulle *bare* være opmærksom; modkørende i min ensrettede bane, sammenfletninger, hvor jeg lidt for ofte endte i det hurtige spor, motorcyklister som overhaler indenom og udenom. Men lastbilerne skal have ros; de er rigtigt gode til at tage hensyn! (minibusser – Thailands svar på GLS/Bring/m.fl. pakkepostbude mht. aggressiv kørsel – not so much!)

Det eneste rigtigt farlige der skete var at en lastbil med portable toiletter (tænk Godik), tabte en toiletdør 1 meter fra mig med 80km/t Det ville være svært at finde på noget alvorligt at skrive på gravstenen hvis døren havde ramt mig…

Hvor var det en fed afslutning på cykelturen: 1) At slutte i topform med den længste distance på turen. 2) At cykle ind i Bangkok som afslutning på turen, må være som at cykle op af Champs-Élysées som afslutning på Tour de France (måske ikke helt, men… 🙂 )

Jeg fandt et Bangkok-hotel i går, som så lækkert ud, med en brugerscore på Booking.com på 9/10 (det er *rigtigt* flot). Det var dét hotel jeg bookede fra kaffebaren, og nu hvor jeg er her, er det klart det bedste værelse jeg har haft på turen. Hotellet er ret nyt, og det er måske det der gør det så godt (hoteller ældes ret hurtigt herovre; byggesjusk? dårlig kvalitet? mangelfuld vedligehold?). Værelset er ret gennemført; lyset er afdæmpet (noget thaiere ikke gør meget i; mere (neon)lys er bedre; synes devicen at være), man kan slukke lamper uden at rejse sig fra sengen, møblerne matcher, det er pinligt rent, kunsten går igen i hele indretningen. Jeg har endda checket poolen, og den er vist nok stor nok til at svømme baner. Det er perfekt! (indtil videre). Hotellet koster 200DKK/nat – som så mange andre steder (det her er bare bedre).

Jeg har flyttet distrikt fra sidst jeg boede i Bangkok (sådan ca. 2,5 km sydpå). Jeg ville bare prøve noget andet som sidst…
Billedbeskrivelse:
#1: Chun Buri, en strandby ret tæt på Bangkok. Bangkok-thaierne kommer bare for dagen. Men hvor var der mange boder….
#2: 6 baner i hver retning og så lige en hævet motorvej ovenover.
#3: Vej, fodgængere, metro og mere vej i hvert sit plan
#4: Mere vej…

5 comments to 28. I sikker havn i Bangkok!

 • Anonymous

  Ja miraklernes tid er ikke forbi John, nu var det lige dig og os, der nød godt af det.
  Parker cyklen og nyd dagene i Bangkok på gåben.
  Kærlig hilsen Mor

 • Anonymous

  Hej John.
  Det var en lang distance. Godt du nåede helskindet frem. Det er voldsomme veje og motorbaner de har i Thailand – uha, det er vi ikke vant til.
  Nu må du bare nyde de sidste dage, for som du skrev tidligere, er det jo også ferie!!
  Det har været spændende, at følge dig endnu engang. Jeg kan fortælle dig, at du ikke er gået glip af noget her i DK, i hvert fald hvad vejret angår. Nyd solen og stranden m.m.
  Mange hilsner Helle

  • admin

   Hej Helle,
   Tak fordi du fulgte med 🙂 Nu hvor jeg er kommet hjem kan jeg godt se at vejret var noget bedre i Thailand 🙂
   Hilsen John

 • Anonymous

  Tak for turen BadminJohn
  Kan det ikke passe, at jeg også har set dig cykle lidt rundt i Århus C ?
  Bli’r det mon nogensinde til noget med den poker-aften..? ♠️♦️♣️♥️

  • admin

   Hej Peter (?)
   Jeg bor i hvert fald i Aarhus C og jeg cykler en del så, det kunne vel tænkes at du har set mig på cyklen 🙂 Ja, kort aftenen må vi lige have snakket lidt mere om, nu er corona jo ikke en trussel mere 🙂
   Hilsen John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>