Thailand-2022

21. Panik ved bussen…

Etapen: Bangkok lufthavn – Nature Beach Resort (Koh Chang), 380km med bus

Jeg fik ikke sovet, jeg skulle op kl. 4 og var lidt nervøs for busturen (var det nu det rigtige sted jeg regnede med at bussen holdte? havde jeg forstået tidspunkt korrekt?), jeg var i lufthavnen kl 5 hvor bussen gik kl 6. Der var ikke andre end mig ved skranken (hverken for eller bag). Da klokken blev 5:40 var jeg lettere svedt, og jeg prøvede at finde en information. Den fandt jeg, og de sagde jeg bare skulle gå tilbage til skranken – så ville der komme nogen engang. Da jeg kom ned igen fra informationen var skranke-damen kommet, pyh. Hun var ikke helt glad for cyklen, og da jeg så bussen kunne jeg godt forstå det. Der var ikke plads i nogen af begagerummene, men det her er Thailand, og den blev skubbet ind ved siden af chaufføren. Problem løst! Men i panikken over ikke at kunne få cyklen passet ind fik jeg vist smidt et afstandsstykke til styret væk – jeg må se om jeg ikke kan klare mig uden…

Busturen foregik i regnvejr – alle 7 timer. Regnen stoppede først da vi skulle ombord på færgen (Koh Chang er en ø), så det var helt perfekt. Indtil videre har jeg har oplevet én byge på 5 minutter og så denne dagsregn, hvor jeg alligevel sad i bus. Super heldigt!

Jeg ville gerne ned på “Lonely beach” på Koh Chang, fordi jeg var på den strand for 20 år siden – første gang jeg var i Thailand. Dengang havde jeg en stråhytte på stranden med ventilator og muret privat toilet/bad. Jeg tror jeg gav 50DKK for det dengang, men det er lang tid siden. De stråhytter, som var helt almindelige dengang, findes praktisk taget ikke mere nogen af de steder i Thailand jeg har været denne gang – nu er det murede bungalows med aircon, ind fra en kant. De murede bungalows er langt mere behagelige (og der er ingen dyr inde i hytten), men stråhytterne var nu hyggelige – i sådan en hytte var man virkeligt langt væk fra hverdagen i DK; i en muret bungalow – not so much!

Jeg har fundet en resort på “Lonely Beach” der hedder “Nature Beach Resort” (det er IKKE en nudist lejr), Det koster 200DKK pr. nat i en muret bungalow med aircon. Der er fint og rent og … der er en elkedel (det er lidt min kæphest; jeg kan leve med meget hvis der er en elkedel så jeg kan lave pulverkaffe selv). Resortet/en (?) ligger helt ned til en fin strand og der er endda en pool. Det kan ikke være meget bedre. 200m længere nede af stranden er der flere restauranter og en bekymrende masse go-go barer 😕 (jeg tror jeg venter med at forklare hvad go-go barer er, til jeg kommer til Pattaya på vejen tilbage til Bangkok… Dér er rig mulighed for at komme ind på emnet…) Nå, jeg behøver sådan set ikke flytte mig fra resortet, her er restaurant (fin restaurant, forresten), bar og endda en massageklinik. De har endda tøjvask til 10DKK/Kg (tørt) tøj – det er selv billigt i Thailand!

Der var ildkunstnere på stranden i aften, og restauranten/baren var faktisk fyldt til begivenheden. Det er lidt backpacker stedet på Koh Chang her på ‘Lonely Beach’ og jeg har da også spottet en enkelt eller to tyveårige, ellers er det ældre eller familier der bor her.

Jeg bor på vestjysten af Koh Chang, og jagter stadig den perfekte solnedgang. Den bedste solnedgang, indtil videre, var her i aften!

Billedforklaring:
#1: Cyklen er ombord!

4 comments to 21. Panik ved bussen…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>