Thailand-2022

29. Afrunding

1. februar 2022

Jeg cyklede ind til Chinatown til aften, da jeg forventede at der skete noget der i anledning af det kinesiske nytår og de var begyndt på fejringen. Der var ikke optog eller andet officielt, mere bare en masse boder med mad og snacks og der var sort af mennesker. Mange var klædt i rødt, da rødt og kinesere (fyrværkeriudgaven) skræmmer onde ånder væk. Der var heldigvis ingen der fyrede kinesere (fyrværkeriudgaven) af (jeg er ikke fan af høje knald)…
Jeg havde allerede spist før jeg kom ned til Chinatown, og det var ærgerligt; der var godt nok mange lækre steder…

Jeg kom til at tænke på at Kiin Kiin (den 1 stjernede Michelin restaurant i København) har en søster restaurant her i Bangkok. Restauranten her i Bangkok har også én Michelin stjerne. For sjov gik jeg ind på deres hjemmeside og kunne se at en 4 retters frokost menu koster 400DKK. Jeg tænkte at det måske er eneste gang jeg kommer i nærheden af en Michelin stjerne, så jeg har bestilt bord til frokost den 4. (første tidspunkt de har åbent).

2. februar 2022

Jeg fik taget mod til mig og fik lært Skytrain at kende (igen; jeg tog den sidst da jeg var her for 10 år siden). Det er Bangkoks udgave af en metro, og er legende let at finde ud rundt i. Jeg fandt en god bro over den store flod der gennemskærer Bangkok og fik nogle gode solnedgangsbilleder.

3. februar 2022

Mine Skytrain superkræfter fik mig transporteret i biografen på Siam Square hvor jeg så “Moon Fall” i IMAX. IMAX har et større lærred som andre biografer, og i dette tilfælde var lærredet større end filmen 🙁
Jeg fik taget lidt mere mod til mig og prøvede de offentlige transportmidler på floden. Der er en masse forskellige både der sejler op og ned af floden, og man kan se forskel på bådene ved farven på deres flag i bådens agter. Gul flag er express både, orange flag både stopper ved alle stop etc.
Det er ret fedt da man kan komme rundt overalt på floden (den ene store flod i Bangkok; Chao Phraya), for ganske få kroner – og så er det bare en fed måde at blive transporteret på. Jeg tog til Chinatown igen om aftenen og spiste på en gaderestaurant (mange gaderestauranter i Bangkok har engelske menukort, så det er ret let at bestille der).

4. februar 2022

Jeg tog til “Sra Bua by Kiin Kiin” (Kiin Kiin’s søster restaurant her i byen). Restauranten bor på et luksus hotel. Der var simpelthen 4 personer til at åbne døren for mig (én til at åbne hver dørsegment og én, på hver side, til at sige velkommen) – jeg følte mig i den grad for dårligt klædt i mit rejsetøj (Men det var det bedste jeg havde med)…
På restauranten blev jeg pænt inviteret ind og fik mit bord, der i forvejen var planlagt til én person (ud fra reservationen). Dernæst fulgte lidt orientering om menuerne (der er 2 – jeg tog den billige/lille) og så gik showet i gang. To gange snacks kom ind – ganske små snacks, men der fulgte nogen sjove historier med dem – en af dem var en lille marengs under en glaskuppel med røg i – røgen skulle symbolisere tuk-tuk’er i Bangkok.
De fire hovedretter var rigtig gode; Der var så mange forskellige smagsoplevelser at det var lidt anstrengende (det er ikke et sted man skal spise hver dag) men det var godt nok lækkert…
Jeg snakkede også lige kort med ‘min’ hovedtjener (jeg havde måske 5 tjenere) om Kiin Kiin i Danmark, og hun havde været i København én gang for at se hvad chefen for foretagenet, Henrik Yde-Andersen, forventer. ‘Kin’ betyder ‘spise’ på thailandsk, og min hovedtjener mente at det ekstra ‘i’ i ‘Kiin’ måske så godt ud på dansk 🙂

Jeg skulle checke ud senest kl 19, og det gav mig godt en time i foyeren på hotellet før jeg tog en taxi til lufthavnen. Jeg kom til at snakke med receptionisten – flink dame – hun fortalte at normalt tager de 3000Bht for det rum jeg betaler 1000Bht for (1000Bht~200DKK) i højsæsonen; det er højsæsom nu. Normalt er alle 40 værelser fuldt bookede (og det tror jeg gerne; det er uden sammenligning det bedste værelse jeg har boet i i Thailand), Der er måske 4-6 værelse i brug lige p.t.

5. februar 2022

Hjemturen gik uden problemer. Jeg tænker at jeg bliver spurgt alligevel så; Ja, jeg så en “Antonov AN-225” (er der faktisk flere af dem?) holde på Billunds område da jeg landede. Jeg blev modtaget af mor og far i lufthavnen (tak!) og tog derefter bus hjem til Aarhus.
Lidt statestik:
– 1550km cyklet
– 1 punktering (meget uventet med mine fine touringdæk, faktisk den første punktering på måske 10.000km)

Økonomi: Det har jeg ikke regnet på på tidligere ture (jeg har måske været nervøs for resultatet?). Denne gang har jeg udnyttet muligheden for at få en masse luksus for små penge (pga. coronasituationen) – og, det har jeg sandeligt gjort – jeg har svælget i en luksus som jeg slet ikke er vant til.
Hvad det ser ud til pt. er at jeg har brugt ca 16.000DKK på at rejse rundt i Thailand, og så har jeg brugt 7000DKK på flybillet + 2*700DKK på billet til cykel så alt i alt har turen kostet mig (omkring) 24.000DKK for 40 dage i Thailand.

Til dem som har fulgt mig: Tak! – det er en fornøjelse at skrive.

Billedforklaring:
#1-#6, #16-#21: Chinatown
#22: I skytrain er der sæder reserveret til gamle, børn handikappede og … munke?!
#23-#29: Restaurant Kiin Kiin menu

6 comments to 29. Afrunding

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>