Iceland

42: Moderat modvind men sol igen

Etapen: Grindavik – Sandgerdi, 84km

Vejret var godt igen i dag. Dog var der en moderat modvind på 60km af ruten, men den tog de udhvilede ben sig af. Det var en ganske fin dag og en fin tur. Jeg kom ud på de små veje og væk fra den hurtige trafik, hvilket var dejligt.

Jeg stoppede ved alle seværdigheder; nu er det jo sidste dag på cykel og man skal jo se noget. Der var blandt andet “Bridge Between Continents”, som var en bro der gik over en lille kløft. Kløften var lavet af den nordamerikanske og den europæiske kontinentalplade, der glider fra hinanden med 2 cm/anno (Island bliver faktisk 2 cm bredere for hvert år). Broen gik ikke nogen steder hen – det var vist bare for at markere at det her var specielt.

Jeg var inde at få en burger på en restaurant, og spurgte servitricen (lokal dame) om der var en campingplads tæt på Keflavik, og det mente hun der var ved ‘Alex Guesthouse’ – det var også markeret på korten, men jeg havde ikke kunnet finde noget på nettet om campingpladsen. Jeg cyklede ind til ‘Alex Guesthouse’ (kun 3km fra Keflavik lufthavn), men de havde ikke camping mere 🙁 Så jeg skulle cykle 8km tilbage til Sandgerdi, i den forb…ede modvind (vinden heroppe, kommer jeg ikke til at savne), for at nå campingpladsen, der ligger nærmest Keflavik lufthavn. Det værste er at der er 10km til lufthavnen, hvor jeg skal være senest kl. 6 søndag morgen.
Jeg må vist hellere sende en mail om den manglende campingplads til dem der laver cykelkortet jeg bruger. Cykelkortet heroppe fra er ellers det bedste cykelkort, jeg har set til dato i nogen af de lande jeg har cyklet i.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>