Patagonia

20. Sidste by før Villa O’Higgins

Etape: Cochrane – Privat hus/camping, 49km

Jeg fik handlet stort ind. Sådan at jeg i hvert fald har mad til 4-5 dage. Vand bliver jeg nødt til at finde efterhånden, men det er også muligt. Der er mange små strømme der løber ned af bjergsiderne, og hvis man bruger fornuften, og ikke er uheldig, kan man godt drikke vandet direkte derfra.

Jeg kunne dog ikke helt komme afsted – og jeg endte med at spise kage og drikke kaffe med en 67-årig australier, som lige havde afsluttet turen fra Puerto Montt til Villa O’Higgins og havde taget bussen tilbage til Cochrane.

Nå, kl. 14 fik jeg mig snøvlet sammen til at tage af sted. Jeg havde bestemt at jeg ikke vil køre så langt som tidligere dage, da mine ben (knæ) ikke kan holde til det, så jeg satsede på 50km. På forhånd kunne jeg se at der var et 400m højt bjerg på turen, og det er hvad det er. Men det snyder helt vildt, for de grimme stigninger er de småstigninger som der er hele tiden. Mit ur siger at jeg har kørt 850 højdemeter i dag (dvs. stigninger på i alt 850m), og det er altså en del.

Jeg overnatter i haven ved an gammel kone og mand. De har sat et skilt op med et telt malet på. Jeg kan så slå teltet op i deres have for 20kr. Der er adgang til deres private toilet. Det er fint. Alternativet hernede er fricamping. Der er simpelthen ingen bebyggelser efter Cochrane. Der kommer dog ofte biler, så det er ikke sådan man er palle-alene-i-verden.

Det kan godt være der går lidt tid mellem opdateringerne på bloggen herfra og til Villa O’Higgins – lige her er der 3G-signal, men ellers er internettet smurt ganske tyndt ud hernede.

Åh jo forresten, i går så jeg faktisk et ‘klokkefår’ som sansynligvis var sådan en der spillede for mig forleden i teltet. Det var et får der havde en klokke om halsen, og den opførte sig som en sergent for en gruppe får. Den havde en lille kolonne af får efter sig når den gik og når den stoppede, så stoppede kolonnen også.

2 comments to 20. Sidste by før Villa O’Higgins

 • Nete harreby

  Hej John,
  Hvor er det altså spændende at følge med på turen.
  I Ålleren går Kristian rundt og klager over smerter i knæ, hofte regionen, så skituren står på stand by. I stedet er der faldet 20 cm sne herhjemme, så ungerne og jeg får kælket en hel del oppe i skoven. Vi er også ifang med at bygge en iglo, nu må vi se hvor mange dage det holder. Frosten varer typisk ikke ved, så måske er det en gang sjap imorgen ??
  Aya afsluttede badminton stævnet i lørdags ned 3 sejre ud af ialt 4 ksmpe, så det var fedt. Hun spiller kun mod drenge, og vandt over en dreng der hed Sejr. (Hun har spillet mod ham en gang før før sejr fik sejren, så det var et godt comeback)
  Oellers nyder vi snevejret, isen og kulden med en masse sanuature , den kører pt non- stop sammen med brændeovnen…..
  Fortsat go tur og HEP HEP på stigningerne.
  Knuuus fra alle os.

  • admin

   Hej i Ålleren

   Det er da noget skidt med Kristian! Håber han kommer over det, og at I kan komme på skiferie. Men det er måske ikke nødvendigt når der er sne i Danmark?
   Lyder fremragende med Aya – det kan være at moderens badminton talent er smittet af på hende?
   Sådan engang i mellem kunne man godt ønske at sidde foran en varm pejs hjemme i DK 🙂 Det er ikke særligt varmt hernede 😐
   Håber alle har (eller får) det godt 🙂
   John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>