Burma

Med ‘slow boat’ fra Mandalay til Bagan

Tidligt op og ned på færgen. Vi var ikke de første der kom, og fik en plads i anden række. Vi sidder på en åben færge med 2 etager på en overdækket anden etage. Der er sat plastic havestole frem som turisterne sidder på (måske 40), de lokale sidder på gulvet.

Turen går til Bakan og tager 12+ timer (+ betyder et sted mellem 0 og 5 timer :)). Færgen følger floden fra Mandalay til bakan, i en underlig zigzak kurs, da der er lavvandet for tiden. Selv om vi sejler i ’sejlrenden’ kan vi mærke at færgen jævnligt støder på bunden.

Det er en meget afslappende tur, men det er hårdt at sidde på plastik stole i de 15 timer turen udvikler sig til at tage.

Der er nogen fine fotomuligheder fra færgen. Når vi lægger til land (for de lokale samfund er denne færge en livsnerve) og de lokale transporterer ting til og fra skibet, hænger turisterne (undertegnede inklusive) ud over rælingen og fotograferer som gale. Det er sådan en slags omvendt zoo; dem der er spærret inde tager fotos af dem der er udenfor.

Comments are closed.