Cambodia->Thailand

Thailand, mit Thailand!

Etapen: Krong Koh Kong (Koh Kong) (Cambodja) – Trat (Thailand), 105km

Højdekurve:

Jeg mødte ikke meget trafik fra Koh Kong til grænsen. Det at krydse grænsen her var ret enkelt, jeg nåede dog at blive ‘snydt’ af en gut der ville hjælpe med passet (han transporterede passet 2m til en luge). Jeg troede han var ansat i paskontoret; han snakkede hurtigt og højt og fangede mig på det forkerte ben. Jeg gav ham nogen håndører, for min dumhed (selv om jeg mest havde lyst til at give ham fingeren). Det var selvfølgelig på den Cambodjanske side af grænsen….

I det mindste skulle jeg ikke betale bestikkelse på den Cambodjanske side denne gang. På den Thailandske side fungerede alting efter alle kunstens regler med smil og det hele. Der er vist korruption i Thailand, men ikke noget turister (normalt) kommer i kontakt med.

Vejen til Trat var lidt kedelig, men på den gode måde; ingen prøvede at køre mig ned, og ingen dyttede – en kæmpe lettelse efter Cambodjas trafikhelvede, hvor alle dyttede efter mig og hinanden 🙂 … Det er sjovt, at bare det at krydse en grænse gør så meget.

Jeg startede dog lige turen i Thailand med at skælde lidt ud (sådan, inde i hovedet) på de Thailandske bilister; de kørte alle i den forkerte sidde af vejen! men nej, det gjorde de ikke 😐 Ved at sige farvel til Cambodja, har jeg forladt Fransk Indokina (Vietnam, Laos og Cambodja) igen og dermed har jeg forladt højrekørsel, jeg er nu tilbage i et tidligere Engelsk protektorat med venstrekørsel.

Trat er ikke den store turistby, men der kommer mange turister igennem, der skal videre mod Koh Chang (en stor ø, der ligger sydpå). Der er dog nogen gode restauranter og min guesthouse til 300Baht (50DKR) har aircon og WIFI (der virker! og er 20 gange hurtigere end noget jeg har oplevet i Laos og Cambodja!!).

Jeg elsker Thailand og Thailænderne! Jeg kunne godt lide Cambodianerne (så længe de holdt sig ude af bilerne), Malayerne og Lao men Thaierne er lige den tak rigere, så de behøves ikke bruge alle kneb på at score penge fra én. Jeg tror det er hovedgrunden til at jeg synes de er flinkere. Men de (Thaierne) er også ekstremt konfliktsky (langt mere som Cambodianerne f.eks.) og det er jeg også, så der matcher vi meget godt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>