Thailand

Ædelstens hovedstaden

Etapen: Trat – Chanthaburi, 70km (6652km)

Højdekurve:

Der var ikke meget at se på på vejen, men det er gode veje de har her i Thailand! Der er dog vel meget trafik på den vej jeg kører på (hovedvej 3 => jo lavere nummer jo vigtigere/større vejen), det er svært at høre sig selv tænke. Vejen har 2 spor i hver retning og så et spor i rabatten der er lige så bred som et tredje spor – der huserer jeg sammen med motorcyklerne!

Chanthaburi eller ‘City of the Moon’ er kendt for deres juvel marked. Her kommer købere og sælgere fra hele Sydøstasien. Det er vist specielt rubiner og safirer der handles her.

Jeg var også heldig at lande ned midt i frugt festivalen! Chanthaburi området er kendt for deres frugt, og det fejres med en festival én gang i året. De frugter der kan ses på billederne er mestendels rambutan, durian (det er en frugt der virkeligt stinker! Men den smager godt), vandmelon og mangosten.
Nede ved vandet var der boder hele vejen rundt og der var lavet en masse opstillinger af frugt. Samtidigt var der vildt mange boder. En bod solgte blæksprutte arme stegt på en pind (så kunne man spise den som man ville en ispind), ikke noget unormalt i det, men i dette tilfælde var der én arm på 30cm på hver pind. Det må dælme være en stor sprutte han har hevet i land!

Om eftermiddagen så jeg Chanthaburi katedral (den største katedral i landet). Det er et imponerende bygningsværk. Jeg ved dog ikke hvor mange kristne der faktisk er i området.
Da jeg stod og fotograferede kirken kom en ældre dame forbi med et blad. Jeg afviste hende da jeg regnede med at hun ville sælge eller have penge, men hun kom bare for at vise mig et Vogue eller andet mode-blad hvor der var model billeder der brugte kirken som baggrund. Flinkt!

Jeg har fundet et sted med aircon (igen). I Cambodja var det dobbelt pris når der var aircon i lejligheden (pga. strøm priser; 1KWH i Cambodja koster 1/3 af prisen i DK, så det er meget dyrt), så der havde jeg aldrig aircon. Men her i Thailand er forskellen mellem aircon og fan noget mindre, så jeg tror jeg vil bruge det lidt mere her. Man sover 10 gange bedre med aircon!

Jeg fandt en vægt i dag! Jeg har ledt efter én i lang tid, men nu fandt jeg den altså så. Jeg vejer efterhånden 78kg og det betyder jeg har tabt en 5kg på turen. Jeg tror dog jeg har været lidt længere nede; efter bjergene i Laos kunne jeg se mine ribben, det kan jeg ikke mere. Jeg tror fadøl til 0.50US$ i Cambodja har sat lidt sul på kroppen igen 🙂

Jeg bliver her en dag ekstra; det store ædelstensmarked begynder i morgen. Derefter tager jeg cyklen til Pattaya. Jeg har hørt så meget om stedet (red. Pattaya), nu skal det altså ses! Jeg ved ikke om jeg tager direkte fra Pattaya til Bangkok, det kan lade sig gøre på én dag, men det afhænger af hvor lang tid jeg bruger i Pattaya.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>