Norway

Solskin over Lofoten

Etapen: Gimsøystraumen Bru – Stokmarknes, 117km

Dagen startede med at solen bagte på teltet. Jeg lå i soveposen og nød det i fulde drag. Jeg pakkede med glæde mit tørre, for en gangs skyld, telt ned og tog af sted mod nord.
Solen skinnede hele dagen, og nu håber jeg at der bliver skyfrit i aften sådan at jeg muligvis kan se lidt midnatssol (jeg ved ikke om man kan se det her). Men det kræver at der ikke er nogen bjerge der skygger for vest når jeg skal sove.

Polarcirklen markerer det sydligste punkt hvor der er midnatssol mindst én gang i året (dvs. altid jævndøgn omkring Sankt Hans). Det vil sige at der IKKE nødvendigvis er midnatssol hver aften/nat, men jo længere mod nord man kommer jo større del af året er der midnatssol.
Jeg ved ikke om midnatssol betyder at man kan se hele solen, eller om det er nok at man kan se toppen af den…

jeg tog det stille og roligt, og tog de anbefalede cykelveje. På denne måde undgår man de store veje (meget trafik) og man ser mere, men prisen er så at man kører massive omveje.
Jeg har fulgt E10 fra spidsen af Lofoten, hvor det var en lille bitte vej, til nu, hvor det er blevet en ret trafikeret vej (bedst undgået). Det der gør den trafikeret er ikke mindst alle de turister der kører her.
Vejen er fyldt med campervans! Biler fra Tyskland, Frankrig, Italien, Holland og ikke mindst selvfølgelig Norge. Der er rigtigt mange nordmænd der holder ferie i eget land, og indtil nu er de campervans jeg har set faktisk fra Norge. Men nu begynder turisterne fra andre lande at blande sig. Jeg går ud fra at de har kørt på E vejene herop, og så har taget turen indtil Lofoten på vej til eller fra Nordkap.

Jeg tog en pause i Svolvær hvor jeg spurgte efter en cafe med WIFI i den lokale turistinfo, fandt en, og fik ladet min computer samtidigt med at jeg var på nettet og fik min daglige kaffe. Kaffe er noget af det der er billigt heroppe. Dette sted betaler jeg 25,- for kaffe ad libitum.

Jeg skulle med én færge der sejlede hver 90min og jeg kom lige som den skulle til at gå, smukt 🙂

Jeg kunne ikke finde nogen steder at sove, så nu har jeg slået teltet op i en park i en by. Det er ikke helt godt i henhold til allemands retten, men jeg håber folk bærer over med mig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>