Norway

Rensdyr!

Etapen: Tromsø – Ytre Nordmannset, 100km

Jeg sov faktisk ganske fint oppe på observationsdækket. Her var nogen polstrede bænke som alle os uden kabine kunne bruge (vi var en 5 stykker). Jeg har sle t ikke været søsyg på denne tur! det er mere som man kan sige om de sidste 2-3 ture med færger heroppe.

Jeg var en af de eneste der skulle af i Havøysund – her så heller ikke ud til at ske meget. Det var et lille søvningt fiskeleje med ~200 indbyggere. Jeg handlede ind, og satte mod syd.Ca 2 km syd for byen var jeg ved at køre ind i en flok rensdyr. De går frit, lige som fårene gjorde længere mod syd, men jeg har ikke set dem før. Det er lidt sjovt. De virker dog lidt mere sky som fårene og langt mere sky som køerne.

De første 30km efter Havøysund var der ingen bygninger eller mennesker med undtagelse af arbejdere ved et vejarbejde. Her er vældigt øde. Der er heller ikke rigtige træer det er mere buske, og græsset er de fleste steder udskiftet med lav – det er meget anderledes fra det jeg kom fra.

Efter 90km mødtes jeg med E6 (nu E69), og følges nu med alle andre turister der skal til Nordkapp. Desværre har jeg fået en forstrækning i højre læg – jeg håber meget at det er noget jeg kan sove væk….

Jeg talte lige med nogen russiske cyklister; Der er 115km til Nordkapp og ca. 1000m stigning (hvoraf 200m er i en tunnel). hvilket er ret meget 🙁 Men hvis benet er OK i morgen burde jeg kunne klare det.

Priser:
Da jeg kom herop vidste jeg ikke helt hvor dyrt der var i Norge, men det har jeg fundet ud af nu: Det er dyrt! kort og godt. Dog er der forskel på hvad man skal have. I Ålesund boede jeg i en lejlighed med 2 senge toilet+bad og et fuldt køkken til 540,-. Det er jo ikke videre dyrt set med danske briller.
Indkvartering (de få gange jeg betaler for det) for mig vil normalt sige campingpladser og der skal jeg af med enten 100,- eller 150,- for én person og et telt, og det er dyrt (tilsvarende i DK ville ligge omkring 70,- til 100,- for samme kvalitet).

Madvarer i supermarkeder svinger. Frugt og grønt er en anelse dyrere som i DK, mens kød og mejeri produkter er dobbelt pris. Fisk og skaldyr er billigere som i DK…

Vare DK Norge
Muesli 1kg (billig) 20,- 13,-
1L mælk 6,- 11,-
Lipton Yellow Label 20,- 10,-
Franskbrød (frisk) 20,- 24,-
1/2 L youghurt 10,- 16,-
1 rør Pringles chips 20,- 20,-
1 pakke cigaretter 32,- 90,-
1 1/2 L øl 8,- 24,- (kan jøbes i brugser mv.)
3l vin i pap 100,- 350,- (kan kun købes i vinmonopolet)

1 burger ved burgerbar 50,- 120,-
Pizza på pizzaria 50,- 120,-
1/2 L fadøl på bar/rest 80,- 30-40,-

Leveomkostningerne er høje heroppe, men ikke desto mindre kører folk rundt i Audi, BMW og Mercedes – jeg vil næsten tro at 2 af 3 biler er af nævnte mærker.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>