Norway

Nordkap; endeligt!

Etapen: Ytre Nordmannset – Nordkap, 120km

Jeg skyndte mig op, da jeg vågnede, for at checke om min læg havde fået det bedre. Det havde den ikke 🙁 Jeg kunne mærke den med det samme jeg fik klikket min fod fast i pedalen – Det fik mig ikke i mit bedste humør for at sige det mildt. Efter 13.000 kilometers cykeltouring sker min første ordentlige skade 100km fra det eneste egentlige mål jeg har haft på nogen af mine ture!

Jeg prøvede at cykle, og fandt ud af at jeg godt kunne træde med hælen på højre fod. Det er ikke super optimalt, men det gør ikke ondt i læggen.

Efter lang tid nåede jeg den frygtede tunnelover til øen Nordkap ligger på (ja den ligger faktiskpå en ø, og er den så faktisk det europæiske fastlands nordligste punkt?). Tunnelen er 7km lang og går 200m under havets overflade. Den var ikke rar, da cykler og biler deler vejen, men den var da til at have med at gøre.
Tunnelerne heroppe koster ofte penge for folk i biler, men denne tunnel havde tjent sig selv hjem den 30 juni 2012, og derfor var den gratis fra nu af – Var det ikke noget man kunne bruge med dyre broer i DK?

Efter en lille pause i Honningsvåg besluttede jeg mig for at køre hele vejen til Nordkap i dag da vejret var så fint.

Det blev en hård tur til Nordkap, det var klart det stykke jeg har kørt heroppe med største og stejleste stigninger, men til sidst nåede jeg indgangen til p-pladsen der er Nordkap. Jeg holdt i kø sammen med bilerne men blev vinket igennem (2 personer i en camper = 470,-).

Der er en globus på spidsen af Nordkap og den skal alle fotograferes foran, og det skulle jeg da også 🙂 Derudover er der en lille kirke, en biograf der viser en film om Nordkap, et Thailandsk museum (en thailandsk konge var engang på besøg) og diverse cafeer.

Da jeg satte mit telt op kom en italiener fra en af camperne forbi, med et glas rødvin og en pandekage med skinke i – det sætter godt nok en ny standard for generøsitet! Der er rigtigt mange italienere heroppe. jeg har ikke stødt på dem før, men heroppe er der godt nok mange…

Desværre var der ingen midnatssol. Den sidste midnatssol på Nordkap var den 28 juli (der hvor man kan se en del af solen 24 timer i døgnet), men det var nu også ganske flot nu. Da solen gik ned blev himlen ved med at være rød og fin indtil solen stod op igen (det ventede jeg dog ikke på).

Gennem hele aftenen væltede det ind med busser – der ryger godt nok mange mennesker gennem Nordkap på en dag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>