Norway

Vardø

Etapen: til Vardø med Hurtigruten

Hurtigruten ankom til Vardø (ulveøen på samisk) kl. 04.00, og der var lidt forvirring, da de ikke vidste jeg skulle af – Det er sådan at jeg skal gå ned til bildækket for at få min cykel, og det gjorde jeg, men de åbnede ikke døren til bildækket (den var lukket indefra). Nå, jeg fik cyklen tilsidst, og skibet blev lidt forsinket…. Men hvem skulle lige bemærke det kl. 04.00?

Træt som jeg var, cyklede jeg derhen hvor der så ud til at være færrest veje på GPS’en => der er der nok mest plads til at slå telt op, og heldigvis var byen ret lille. Efter 1 km var jeg et sted jeg kunne sætte teltet op. Jeg stod først op kl. 12.

Vardø er en lille by med 2000 indbyggere som er den østligste beliggende by i Norge og i Norden (dvs. det er også østligere som Finland)! Der er ikke rigtigt noget at se men jeg tog hertil fordi jeg håbede at kunne cykle herfra til Kirkenes da vejen dertil skulle være ganske flot.
Men, mit ben er ganske hævet nu (overbelastning af overbelastningen?), så jeg tør ikke cykle meget mere end til og fra teltet. Jeg regner med at tage bussen videre herfra. Den eneste bus der går til næste by, Vadsø, går dog først i morgen, søndag, kl. 20.45, så jeg har god tid! (jeg er ramt af Norge i weekenden).
Men, jeg skal først med flyet fra Kirkenes på fredag så jeg har åhh så rigeligt med tid… Fly afgangene indtil fredag er udsolgt, så jeg kan ikke flytte afrejsetidspunktet…

Det regnede lige i 20 minutter da jeg lå i teltet i morges; det er ellers første gang i en uge det regner, og så kan man jo ikke rigtigt brokke sig.

En sjov ting ved Vardø er at de åbenbart har en talentfuld graffiti kunstner, der maler på forfaldne bygninger – nogen der er mange af i byen; der er MANGE billige bygninger til salg – Jeg har taget nogen billeder af kunstværkerne…

Jeg overgav mig i dag og sidder nu på en bar (og en rigtig hyggelig en af slagsen) og søber Mack øl (husk; det nordligste bryggeri i verden), til den meget rimelige (heroppe) pris af 72,- for 1/2 liter – Dette er også en af de få gange jeg har kunne gået tilbage til teltet, normalt ligger mit telt langt fra byerne…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>