Iceland

1: Første dag på Island

Etapen: DK til Keflavik og videre på cykel til Hafnarfjordur (Hafnarfjörður), 44km.

Jeg skulle være fløjet fra Billund til Island kl. 14.20, men flyet var en time forsinket. De indhentede dog meget på vejen og jeg ankom til Island lidt over 16 (turen tager normalt 3 timer og Island er 2 timer bagud i forhold til os).
 
Da jeg landede, skulle jeg have samlet cyklen (den er lettere adskilt på turen, men ikke nok, hvis det stod till Billund bagagehåndtering) og jeg havde egentligt regnet med bare at gøre det i forhallen, men der var ret fyldt. Jeg gik så udenfor for at samle skidtet under et halvtag, men en flink lufthavnsmedarbejder kom og viste mig hen til deres cykelsamlehytte – noget siger mig at jeg ikke er den eneste cykelturist der ankommer til Island – Det har jeg aldrig set før; sikken service….

Jeg mødte en fransk cykelturist i hytten og han var mig behjælpelig med campingplads (han har været her før).
 
Jeg satte kursen mod Hafnarfjordur i overskyet med let regn… Jeg ramte Hafnarfjordur kl 21 om aftenen, jeg havde dog spist på vejen (på Subway, som åbenbart er det fastfood islændingene har). Heldigvis går solen først ned kl. 00:00 i denne tid. Jeg fik en campingplads til den nette pris af 1700 ISK (1700 Islandske Kroner svarer til 107DKK, 100ISK~6.3DKK). Det kan godt være at islændingene ikke kan købe verdenen mere, men der må være mange ISK millionærer.
 
Lige den første dag på hver tur er lidt en prøvelse. Sadlen er justeret forkert, man er ikke vant til at cykle med tasker, taskerne sidder forkert, styret er for lavt/højt, gearet fungerer ikke. Kort sagt; der er ikke meget der fungerer optimalt. Sådan var det også i dag. Dog ikke så slemt som tidligere ture – jeg har jo lidt rutine nu 😊
 
Selve ruten fra Keflavik til Hafnarfjordur, var flad som en pandekage, og der var gode asfalterede rabatter man kunne cykle på. Alt i alt en god tur. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige om landskabet; der er mange sten og ganske få træer.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>