Patagonia

17. Mere op og ned og så op igen – nu med storm

Etape: floden Estero Laguna Bonito – Puerto Guadal, 63km

Jeg har ikke dyrket fricamping hernede før (det at campere i naturen), det skulle være lovligt, hvis det ikke er på privat jord, men det er svært at se hvad der er privat jord og ikke (jeg har satset på at det der ikke er indhegnet, er ’offentligt’). Jeg var lidt nervøs for at blive smidt væk. Det skete nu ikke. Det blæste helt vildt gennem natten og jeg vågnede flere gange ved at det gav voldsomme ryk i teltet. Men mit nye telt virker heldigvis ret vindstabilt. Klokken 1 om natten ringede en klokke lige pludseligt 2 gange lige ved siden af teltet. Jeg var faktisk lige et øjeblik lidt nervøs, men da jeg gik udenfor for at kikke, var der ingen… Jeg tror det var et får eller en ko med en klokke om halsen, men lige hvorfor jeg ikke hørte klokken ringe andet end de 2 gange ved teltet ved jeg ikke…
Stormen havde åbenbart blæst fint sand ind i teltet, det ser godt nok ikke godt ud derinde…

Det var mega hårdt igen i dag. Vinden var taget ganske alvorligt til og stigningerne var stejle som i går. Modvinden var så kraftig som jeg aldrig har oplevet på cykel før. Der var gange hvor jeg ikke engang kunne skubbe cyklen frem pga. af stigningerne og vinden. Apropos skubbe; pga. den dårlige vej, vinden og stejlheden af stigningerne skubbede jeg cyklen længere i dag, som jeg nogensinde har skubbet den før.
Heldigvis løjede vinden af, og heldigvis blev stigningerne kortere, ellers ville jeg heller ikke være nået frem til campingpladsen i dag.

Jeg er ret træt af at jeg valgte denne rute. Udsigten og naturen har været fremragende, og i bil ville ruten have været rigtig fin. Men på cykel har den har været så hård at køre, at det kommer til at koste minimum en restitutionsdag. Jeg tror at den rigtige Carretera Austral rute (ruta 7) er lettere at cykle, og den vil jeg holde mig til fremover, hvis ikke andre cyklister siger god for andre ruter.

Landskabet har ændret sig markant. Da jeg startede fra Puerto Montt for omk. 900km siden, var det regnskov jeg cyklede igennem. Det er gået over i det landskab jeg cykler i nu, som jeg tror hedder steppe. Det er kun hårdføre planter der overlever (lidt efter højden over havet), og klimaet begynder at blive barskt. Det blæser mere og er lidt mere ugæstfrit. Jeg synes, at landskabet hernede ligner landskabet fra amerikanske cowboyfilm lidt – der er lidt Arizona over det.

Temperaturen ligger om dagen på mellem 15 og 20 grader, men (og det er et stort med) når solen er på (og det er den heldigvis for det meste) så føles det meget varmere. Så snart solen er væk, skal man have en trøje på. Vinden er altid kold; den kommer oftest fra vest (eller nordvest) og tager kulde med ind fra havets Humboldt strøm. Om natten ligger temperaturen på mellem 6 og 10 grader.
Temperaturen har været ret konstant siden jeg startede i Puerto Montt, selv om både landskabet har ændret sig og jeg har flyttet mig ret meget sydpå.

2 comments to 17. Mere op og ned og så op igen – nu med storm

 • Mads Pedersen

  Hej John.
  Godt at høre nyt fra dig igen.
  Vi var begyndt at blive bekymrede for, at du ikke havde postet nyt i et par dage, og tilmed havde maveonde.
  Det er som altid spændende at følge med i dine vilde bedrifter.
  Må du have medvind på cykelstierne 🙂

  • admin

   Hej Mads,
   Tak for omsorgen. Jeg kan godt se at man kunne blive lidt bekymret; først sygdom og så ingenting. Men det var ren og skær mangel på internet, både på telefon og andre steder. det er øde hernede.
   >>Må du have medvind på cykelstierne << Mange tak 🙂 det har jeg også brug for. Hils omkring dig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>