Thailand

Ko Tao i lettere forvirret tilstand

Etapen: Ingen 🙂 og dog, se nedenunder for kort.

Jeg fik ikke meget søvn ombord på båden, tror måske det blev til mellem 1 og 2 timer. Båden opførte sig ret uroligt i vandet, og knirkede som var den betalt for det. Jeg kan ikke sige mig fri for at være lidt nervøs….Men vi nåede frem til Ko Tao. Ved en 7 tiden om morgenen lagde skibet til kaj. Før jeg nåede at få min cykel af skibet var alle andre turister på vej til deres hoteller, undtagen 1 som ikke vidste hvor hun ville hen. Det viste sig at hun havde arbejdet ved et dykker sted før (“Big Blue” hedder operationen), og det anbefalede hun, når jeg vil lære at dykke (og det vil jeg).

Jeg smuttede hen til ‘Big Blue’, meldte mig til deres kursus og fik et værelse i deres guesthouse (billige værelser hvis man tager både kursus og værelse). Et PADI Open Water (begynder dykker) certifikat koster 1400 DKR og tager 3,5 dage (priserne er mere eller mindre de samme over hele øen).
Ko Tao er vist det sted i verden der uddanner flest dykkere; priserne er gode og underviserne er professionelle, så det trækker folk til.
Selve dykningen skulle være bedre på den anden side af Thailand (Andaman kysten; vest kysten af Thailand), men til træning er dette område ret godt.

Kl. 16 om eftermiddagen var jeg igang med med at se PADI videoer. Det var dælme kedeligt og samtidigt med at jeg var træt fra bådturen var jeg mm fra at falde i søvn.
Nå, teorien virker ikke som raket videnskab, og burde være til at klare. Til eksamen skal man svare på 50 multiple choice spørgsmål, man må have 12 forkerte svar og består så stadig Hvis man dumper får man bare en ny prøve med 50 nye spørgsmål. Det kan jeg lide!

Der er turister over det hele på Ko Tao, og efter (næsten) ikke at have set hvide mennesker i 2 uger er det helt rart (de kan snakke engelsk!). Der er bare så mange at det er svært at komme ind på livet af dem. Det er så også lidt uheldigt at jeg er eneste elev på dykkerkurset (et nyt hold starter hver dag, også selv om der kun er én elev). Jeg får selvfølgelig en ret effektiv undervisning (der er en dykkerinstruktør, en ‘Dive Master’ og så John), men det ville være fedt nok hvis der havde været et par andre turister på holdet….
Dykkerinstruktør og ‘Dive Master’en er franskmænd, og den ene er rigtig god til engelsk (ja, så har man hørt det med:-) den anden er ikke god til engelsk (rart at der er faste holdepunkter i tilværelsen; jorden er rund, ting falder nedad og franskmænd kan ikke engelsk), og de er faktisk rigtigt flinke.

Aftensmad og meget tidligt i seng…

2 comments to Ko Tao i lettere forvirret tilstand

  • Kenneth

    Måske er der en god grund til, at der blir uddannet så mange dykkere på den ø – lyder som om der er en rimelig chance for at bestå 😛 Syret at man kan bestå med næsten 25% fejl…det er åbenbart ikke så farligt ikke at vide, hvad man laver 😉

  • admin

    heh, ja man skal gøre sig umage for at dumpe! Men prøverne er PADI’s prøver og de samme over hele verden, så de gør det ikke lettere her som andre steder…Men jeg vil give dit ret: 25% er ret mange fejl at have 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>