Patagonia

34. Videre mod Ushuaia

Etape: Rio Grande – Tolhuin, 112km

Værten var ude da jeg stod op, men jeg havde lovet at låse når jeg gik (hun har en stor tiltro til at jeg ikke snupper noget).
Værten havde vist mig den lette vej ud af byen, hun snakkede godt nok om ’polizia’ men … Jeg tog hendes vej indtil jeg kom til et adgang forbudt skilt (der kørte en masse trucks rundt). Så jeg vendte rundt (jeg er ret autoritetstro), og begyndte på den lange omvej. Efter 2km dyttede en lastbil efter mig, jeg tror han havde set jeg var begyndt på genvejen. Han steg ud og gjorde sig forståelig at jeg bare skulle ignorere adgang forbudt skiltet, og så tror jeg han mente at den anden bro jeg ellers skulle over var for farlig. Flinkt gjort. Jeg tog genvejen, forbi politiafspærringen, jeg hilste pænt og det gjorde politiet også, og videre mod hovedvejen. Jeg skulle dog lige løfte cyklen over et hegn, men det var fint.

Der er ikke så meget at sige om turen. Jeg havde rygvind eller sidevind hele dagen. Solen skinnede. Jeg så dog en del guanacaer (de første jeg har set i Argentina).

Da jeg kom til Tolhuin begyndte det at regne ret kraftigt, det var dog kun en byge. Jeg fandt et hostel der skulle have camping ved siden af. Men de havde kun værelser nu. Et værelse kostede 800pesos (120kr) for en nat, og det så vildt hyggeligt ud. Men jeg har ikke mere end 900pesos i kontanter (og ved ikke hvornår jeg kan få flere), så jeg takkede nej 🙁 Jeg kørte så mod den store campingplads i byen. På vejen spottede jeg en bank og tænkte jeg kunne hæve penge til det lækre værelse i hostellet, men ATM’en afviste at give mig 4000pesos (670kr), på begge mine kort. Så blev jeg så arrig at jeg kørte til campingpladsen alligevel. Det er godt nok et problem at man godt vil bruge penge, men ikke kan pga. stupide Visa/Mastercard beløbsgrænser.

Campingpladsen var også hyggelig, slidt, men hyggelig. Den lignede noget der var lavet af en kunstner med ADHD. Jeg brugte hele aftenen på at snakke med et amerikansk par, der var i Patagonien for at fiske (manden var fiskeinstruktør i Alaska), og et hollandsk par oppe i alderen der turede i en lille campervan (‘Wicked’ campervan). Den amerikanske pige var meget interesseret i hvordan vi så på Amerika med Trump som præsident. Jeg fortalte at samme problemer, der fik valgt Trump, var tilstede i Europa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>