Patagonia

35. Ushuaia!

Etape: Tolhuin – Ushuaia, 102km

Jeg var tidligt afsted (klokken 10 er tidligt for mig). Vejret var som det plejer at være; sol og en kraftig vind fra vest. Jeg ville gerne nå Ushuaia i dag, jeg kan næsten ikke bære at skulle cykle mere; lige nu, har jeg fået cykling nok 🙂

Jeg havde frygtet distancen i dag i lang tid. Den vind jeg har haft i ryggen indtil nu, vil være direkte i mod i dag, så jeg ventede det værste. Heldigvis ændrede terrænet sig fra ’patagonisk steppe’ til skov og bjerge i dag. Det førte til nogen stigninger (1150 højdemeter for at være eksakt), men det brød vinden. Og for at være helt ærlig var det federe at køre op ad et bjerg som at køre i modvind. Yderligere var udsigten rigtig fin i dag. Det var som at være tilbage på Carretera Austral.

Efter en dag, hvor kilometerne sneg sig afsted, kom jeg endelig til Ushuaia ved 17-tiden. Jeg fandt et hostel, hvor der stod at man måske kunne slå telt op. Det kunne man dog ikke, og man kunne heller ikke få et privatværelse, så jeg tog en sovesalsseng (en seng i en 4-mandsstue). Der er kun mig endnu, men der kan komme flere. Jeg vil ud at lede efter et værelse i morgen. Jeg gider ikke rigtigt flermandsstuer.
Det virker som om det er dyrt her i byen. Jeg skal give 80kr for en sovesalsseng med morgenmad, og det er ret meget i forhold til andre priser jeg har hørt tidligere.

På vejen hertil, så jeg slædehundenes tilholdssted (de kører med hundeslæde hernede om vinteren; ikke kommercielt men som sport).

Der er 5 hele dage til jeg skal flyve til Buenos Aires (BA), og det er meget her i byen (der er ikke rigtigt noget at se). Uheldigvis er jeg kommet en lørdag, og flyselskabets butik er lukket søndag, men mandag, prøver jeg at høre om jeg kan få et tidligere fly til BA. Jeg gad godt bruge lidt tid i BA.

Ushuaias claim-to-fame er at de er den sydligste by i verden. Der er godt nok en by lidt sydpå, Puerto Williams (Chile), men den er ret lille (2874 indbyggere) så Ushuaia (56.956 indbyggere) mener ikke den tæller.

Jeg er rimeligt glad for at jeg ikke skal op at cykle i morgen. Jeg er ved at være mæt af cykling lige pt.

2 comments to 35. Ushuaia!

 • Nete harreby

  Hej John, godt med lidt medvind, i hvert fald noget af tiden
  Line og jeg er taget på tøsetur til Rom, tog afsted i onsdags, så Vi får shoppet igennem, der er ingen mænd og børn der huber i en, og spørger hvornår skal vi videre derudover nyder vi en sommerdrinks, pizza, italiensk charme og så får vi da også set Colloseum, Peterskirken, forum Romanum og alt det andet der skal opleves i byen. Lines app siger vi går omkring 16 km om dagen så vi får også motion

  Ha en fortsat skøn tur, vi glæder os til at se dig, nu varer det jo ikke så længe inden vi ses.
  Knus fra tøzerne

  • admin

   Hej Line og Nete,
   Det lyder da lækkert 🙂 Men er det ikke lidt koldt til sommerdrinks?
   Rom er en fed by; det er vildt at hver gang man går rundt om et hjørne er der endnu en kendt bygning.
   Ja, jeg er snart hjemme igen, og glæder mig til at se jer alle igen 🙂
   Fortsat god tur!
   John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>