Patagonia

36. Cykling overstået

Etape: Ushuaia, fri

I Ushuaia by så jeg et gademaleri (stort og på et meget offentligt sted, så det var nok ikke graffiti) som (så vidt jeg kunne fortolke) hyldede de argentinske soldater og begræd at Falklandsøerne ikke blev en del af Argentina på baggrund af Falklandskrigen.
I 2014 lavede et engelsk bilprogram, ”Top Gear”, en specialudsendelse, hvor de kørte fra Buenos Aires til Ushuaia. Sådan et specialprogram havde de tit lavet før andre steder (det var deres, Top Gears, tur til Vietnam, der inspirerede mig til at tage på min første cykeltur i Sydøstasien i 2009), men denne gang var det ved at gå galt. Én af Top Gear værternes biler, havde en nummerplade der kunne opfattes som en reference til Falklandskrigen (nummerpladen var:H982FKL), og det gjorde de lokale hernede meget ophidsede. Det endte med at Top Gear holdet måtte flygte i deres biler, mens de blev overdænget med sten.
Argentinerne har bestemt ikke glemt Falklandskrigen.

Mit hostel var åbenbart israelsk inklineret. Der var i hvert fald et væld af israelere på hostellet. Ud over dem, var vi 2 franske piger og mig. Israelerne holdt en lille fest med spisning, og vi blev alle inviteret med. Det var hyggeligt nok, men jeg var baldret efter cykelturen, og gik relativt tidligt i seng (jeg er så også lige dobbelt så gammel som alle de andre).
I går dukkede der 2 gæster mere op så vi skulle sove 3 på en sovesal. Det kunne jeg fint før i tiden (ved militæret var vi 4 på et lille værelse i et lille år), men jeg synes sovesale er trælse nu. Jeg var rundt over det meste af byen og det billigste værelse jeg fandt kostede 280kr, og det synes jeg var for meget (det er jo ikke Buenos Aires det her!), men det er åbenbart en dyr by, måske fordi de skal hente hele deres omsætning her i sommermånederne januar og februar? Jeg havde egentligt indstillet mig på sovesalen igen, men det allersidste sted jeg var inde, kunne jeg få et værelse med morgenmad til 180kr. Det kunne jeg lige overleve og det har jeg taget. Det er faktisk et rigtigt fint sted, selvom anmeldelserne i mine apps, siger at her skulle være beskidt (men ting ændrer sig jo).

Der er en masse krydstogtskibe i havnen her i Ushuaia, og bare i dag, hvor jeg har været omkring havnen, skiftes krydstogtskibe jævnligt ud (så meget tid kan man heller ikke bruge her i byen som krydstogtsturist). De allerstørste krydstogtsskibe er som krydstogtsskibe andre steder – de ligger i havn ved kendte byer i kort tid og tager så videre. Men her er der en lidt mindre klasse skibe (se billeder) der sejler turister til Antarktis (eller så tæt på som man kan komme). Det er også her forskningsekspeditioner til Antarktis starter. Men selv herfra, Ushuaia, er der 4000km til Sydpolen.

En ting jeg lige slog op da jeg så en butik hernede. Bilmærket ”Geely” er kinesisk, men ejer Volvo og Lotus. Prøv lige at slå ”brandudsalg af europæisk knowhow og goodwill” op i ordbogen. Gud fri mig vel.

4 comments to 36. Cykling overstået

 • Per Rands

  Det ligner en gammel dobbeltdækker, fra London, de har malet blå.
  Prøver de mon at kopiere stilen 🙂

  • admin

   Ja, jeg tror det er en af de originale dobbeltdækkere fra London. Well, if you cant beat them … buy their busses 🙂

 • RB

  Skal du ikke på udflugt til de sydligste øer, så du kommer lige så langt fra ækvator, som du normalt er i Horsens/Aarhus? 🙂

  • admin

   Heh, ja, jeg er faktisk ikke særligt langt fra Ækvator. Jeg tror Ushuaia svarer til det sydlige Danmark, bare på den sydlige halvkugle. Men, jeg kommer ikke sydligere på denne tur 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>