Donau

1. Dag ved Donau

Etape: Passau – Camping und Pension Kaiserhof, 60 km

På den igen – men selvfølgeligt velvilligt 🙂 Jeg ville egentligt være taget til Kina på cykeltur – billetterne var bestilt – men en lille virus ødelagde den plan (som den har ødelagt vigtigere planer). I stedet skulle jeg hurtigt have planlagt noget nyt ferie, og det endte med 3 uger og en tur til Tyskland, godt hjulpet af Ann-Kirstine Overgaard – tak for information herfra.
jeg har taget toget fra Aarhus til Passau (i Tyskland tæt på Østrig), og cykler nu langs Donau mod Wien (Østrig) i første omgang. Hvis det går godt, kan turen forlænges – stadig langs Donua – til Bratislava (Slovakiet) og Budapest (Ungarn).

Togturen varede små 16 timer med stop i Hamborg. Det er lige en tand for meget, hvis man er så ringe til at sove i tog som jeg er. Da jeg stod af toget i Passau i morges kom jeg i snak med en anden solo-rytter, som skulle samme vej til at starte med. Jeg ville gerne på turistinformationen som åbnede 4 timer senere (!) for at finde nogle kort, og da han heller ikke havde travlt ventede han sammen med mig.

Fra Passau til Wien går ruten “Donau-Radweg”. Det er en, indtil videre, asfalteret cykelsti, der følger Donau, oftest på begge bredder – Man kan så tage nogen små færger over Donau, med sin cykel, til den anden side og fortsætte der, hvis man har lyst.

Stien er rigtig god, og udsigten er fantastisk.

Jeg sagde farvel til Michael (udtales sådan tysk agtigt), da han skulle i en anden retning efter 50km, og fandt hurtigt en campingplads (jeg er træt). Campingpladsen koster 12€ (90kr.), jeg tror det er omkring DK pris.

Der er heldigvis også en bar/restaurant tilknyttet campingpladsen, så jeg sidder lige pt. og nyder en kold fadøl. Faktisk var den søde frøken flink nok til at servere 2 fadøl – hun kunne se at jeg havde brug for dem 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>