Thailand

En hel dag i Khao Lak

Jeg stod op klokken 11 og fandt en morgenmadsrestaurant. Det er ret lækkert; i turistbyerne (som denne) kan man finde både muesli med mælk (thailænderne synes det er MEGET mærkeligt >>men skal du slet ikke have frugter eller ris i?<<) og engelsk/amerikansk morgenmad med bacon/pølser og æg.
En klassisk thailandsk morgenmad er … tada … ris.

Mit kamera stativ knækkede forleden da jeg bumpede lidt for meget på cyklen (det var faktisk under mit første styrt, men det snakker jeg ikke så højt om :)), så jeg prøvede at finde en ny i dag, men det er vist ikke muligt heromkring. Det må blive enten Phuket eller Bangkok.

Poolen her på hotellet er faktisk rigtig lækker. De andre steder (og noget dyrere steder) jeg har været hvor der har været pool, har vandet haft nogen sjove farver, som ikke var specielt indbydende. Her er standarden som i en god dansk pool…Jeg tror måske det hænger sammen med at hoteller og guesthouses er ret nye her i Khao lak; de var i første række da tsunamien den 26. dec. 2004 skyllede ind over Sydøst Asien…

Imorgen tager jeg på en 4-dages live-aboard dykker tur. Konceptet går up på at man bor på en båd i 4 døgn og ikke lægger til land før turen er slut. Man bruger så tiden på at dykke så tit som man må (4 gange dagligt for os, noget med nitrogen i blodet; jævnfør hollywood dykkerfilm. man exploderer dog ikke som nogen af de billige film antyder:) og når man ikke dykker (omkring 20 timer dagligt) bliver man forkælet i alle ledder og kanter, alt efter hvor meget man har betalt for turen…og jeg har betalt meget 🙂

Julen
Da vores juleaften i år kun var mor, far og jeg (lillebror og kone, Nete, + børn holder jul ved Netes familie) og jeg valgte at tage ud at rejse. Besluttede mor og far at tage herover og holde jul sammen med mig i Thailand. De har så planlagt en større tur rundt i Syd Øst Asien på 1.5 måned, hvor vi skal følges ad en del af vejen (vi regner med at se Myanmar sammen), før de ser Cambodia og jeg fortsætter på cyklen.
De er nu kommet herover (Thailand) og er taget nordpå til Chiang Mai, hvor de er taget på en større tur.

Min opgave har så været at finde ud af hvor vi skal fejre jul henne. Jeg har taget en leder beslutning ( 🙂 ) og sagt Phuket da jeg tænkte:
1. Thailand er buddhistisk => ingen jul (teoretisk set; thaiere elsker fester, så de har adopteret julen).
2. Phuket har så mange turister at det er overvejende kristent i julen => jul! (det er måske lidt overdrevet, men…:-) ).

De lidt mere reelle grunde er:
1. Phuket er tæt på hvor jeg er (så jeg har tid til at lede efter hoteller)
2. det har rigtigt mange hoteller (hvis der er optaget et sted, er der frit et andet)
3. hvis vi ikke kan lide det tager det 5 timer at komme til et andet mindre kommercielt sted.
Alt i alt er jeg helt godt tilfreds med min beslutning 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>