Burma

På cyklen igen…

Vi lejede cykler fra morgenstunden (eller i hvert fald fra kl.10), og satte kursen mod nogen af de 4000 pagoder/templer der er i området.

Cyklerne er af den type der bruges hernede; kinesiske fremstillede bedstemorcykler der glimrer ved prisen mere som kvaliteten. Det koster også kun 1000Kyat/dag (5DKR) at leje en cykel.

Min cykel var en af de største de havde og den passer fint…til en person på 160cm. Mine knæ er ved at ramme hagen når jeg cykler. Cyklerne passede lidt bedre til mor og far, og alt i alt fungerer de OK.

Der er mange forskellige størrelser på templerne hernede. Jeg tror størrelsen afhænger af hvem der har bygget dem, hvor mange penge bygmesteren havde og hvor meget hurtigt bygmesteren ønskede at komme til Nirvana. Dem vi var mest interesseret i (med vores vestlige mentalitet) var selvfølgelig de største 🙂 Mange af de store kunne man klatre op på og få en god udsigt over de mindre templer der er spredt ud over området.

Vi var hjemme ved en 3-tiden, og var jævnt udmattede, det er meget hårdt at cykle på dårlige cykler i 30 graders varme. Jeg besluttede dog at tage ud for at se solnedgangen fra et af templerne (de gamle ønskede mig god tur! og lagde sig på sengen), og det var også det værd (8 km mere på den kinesiske børnecykel). Der var en glimrende udsigt, og en dejlig ro…
Jeg glædede mig til at komme på internettet om aftenen, men ak; internettet var nede i hele Bagan (jeg fatter ikke dette land!).

Vi har bestilt flybilletter til ’Lake Inle’ som er den 4. destination på vores standard turist rute (Yangoon, Mandalay, Bagan og Lake Inle). Flybilletter; fordi vejen derover (14 timer i bus) skulle være noget af det værste på denne jord…

6 comments to På cyklen igen…

 • Kristian

  Fantastiske billeder! og godt at høre fra jer igen.

 • Lisbeth og Kristian

  Her går alt godt men kold
  MVH Lisbeth & Kristian

 • Helle

  Hej John.

  Her er det desværre blevet søndag, og det betyder jo arbejdsdag i morgen!!!
  Har lige læst dine sidste beretninger – fantastisk!! Jeg kan næsten ikke forstå, I kan rumme alle disse indtryk. Men I er jo ikke eventyrere for ingenting!!
  Billederne du tog af børnene er simpelthen så livsbekræftende – glade og smilende på trods af fattigdom. Fortsat gode oplevelser på jeres næste destinationer. Mange hilsner til din mor og far.

  Mange hilsner fra Helle.

 • admin

  Kristian: Takker 🙂 Jo, vi har det fint, det er bar efrygteligt træls at arbejde medd en internetforbindelse der er så sløv. Det er derfor vi ikke skriver så tit 😐

 • admin

  Lisbeth og Kristian: Det går også godt her, men det er tilgengæld varmt 🙂

 • admin

  Helle: Takker! Jeg var også glad for billederne af ungerne. De er fattige, meget endda, men de og deres forældre inviterede os på te. Mor og far gav dem nogen små-gaver. Jeg ved ikke om det var påkrævet.

  Vi prøver at rumme det vi ser, men med tiden bliver det jo nok mindre og mindre der hænger fast 😐 på den måde at man bliver vel fyldt….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>