Burma

Bagan om morgenen

Mor og jeg var oppe kl. 5.45 for at se solopgangen (6.38 idag), jeg var egentligt ikke særligt interesseret i solopgangen, men der er varmluftsballoner der flyver over Bagan hver morgen. Man kan komme med ballonerne for 275US$, men vi vidste ikke at man kunne betale med plastikkort (et af de meget få steder man kan), og vi tør ikke rigtigt bruge for mange dollars, da vi gerne vil have nogen i reserve til uforudsete udgifter.

Men selv om vi ikke var med ballonerne havde vi stadig glæde af dem. De ser rigtigt godt ud mod en baggrund af templer.

Op af formiddagen tog mor og far til et lak-værksted, for at se hvordan de laver lak arbejde. Det er lak, som i lak på askebægre, tallerkener osv.
Jeg blev hjemme og nød at jeg ikke skulle se på lak arbejde…

I morgen sætter vi næsen mod Lake Inle, og for en gangs skyld skal vi først af sted kl. 8.30…

Jeg hørte en historie om den nye hovedstad i Myanmar (en spritny, totalt ukendt, by opført på en mark mellem Yangoon og Mandalay af militær regimet). Historien gik, at grunden til at der ikke er nattog fra Yangoon to Mandalay, er at pingerne i den nye hovedstad ikke vil forstyrres af tog der kører gennem byen om natten…Jeg ved ikke om det passer, men med de ting man ellers hører om juntaen, skulle det ikke undre…

Jeg sidder og skriver dette på en restaurant med en Burmesisk udgave af en ”Michael Learns To Rock” (dansk band) sang kørende i baggrunden. ”Michael Learns To Rock” er STORE hernede….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>