Bornholm

Mie og undertegnede besluttede os for at cykle Bornholm rundt, og som besluttet så gjort. Vi startede med toget fra Vejle mod Rønne over Ystad om mandagen. Det blev aften før vi nåede Rønne (6 timers transport fra Vejle) og vi checkede ind på på Fynegård B&B.

Tirsdag gik turen mod Svaneke med et længere stop i Due Odde. Vi havde rygvind men var alligevel trætte da vi nåede frem. Vi cyklede ialt 61 km om mandagen. Undervejs fik vi røgede sild hos et røgeri.
I Svaneke spiste vi på Svaneke Bryghus samtidig med at vi nød deres øller (en af mine favoritøller er Svaneke Mørk Guld :-)).

Onsdag gik turen fra Svaneke mod Allinge. Vi havde en lettere modvind hele dagen, men det endte alligevel som den letteste dag fysiskt set. Vi havde et stop i Gudhjem hvor vi også spiste middag på Gudhjem Røgeri, samtidigt med at vi ledte efter et sted at bo i Allinge. Det er ikke helt let at finde billige steder at bo her på Bornholm. Af de B&B der findes på internettet koster de fleste i nærheden af 700,- for et dobbeltværelse og det endda ikke nødvendigvis med morgenmad. De billigste steder er campingpladser hvor man kan leje hytter, men idet vi ikke har linned med, skal vi leje det ved siden af (og så ryger noget af det sparede).
Vi fandt ikke nogen steder at bo i Allinge ved at surfe på nettet, i stedet tog vi chancen og håbede på at finde noget på vejen. Heldigvis fandt vi et Hotel Klintely hvor den meget udadvendte hotelbestyrer gav os et værelse med morgenmad til 500,-, og det endda med udsigt over havet. Da vi mødte hende in-person sænkede hun prisen til 400,- uden at vi havde spurgt (ser vi så fattige ud?!). Vi tog imod med kyshånd og det var et rigtigt godt sted at bo.

Torsdag startede vi med en vandretur på Hammeren, eller vi startede med at cykle til p-pladsen som lå på en bakketop (højt oppe). Vi vandrede en 5 km tur deroppe hvorefter vi tog turen mod Hammershus Ruin. Vi var dog ved ikke at kunne komme igennem da vejen var spærret pga. en musikfestival (wonderfestiwall). Heldigvis kunne vi lige klemme os igennem med cyklerne (jeg gruer for omvejen :-(). Vi så Hammershus ruin og fik noget mad i cafeen og så var vi videre.
Jeg ville gerne se Jons Kapel og derfor stoppede vi da vi nåede det første skilt med Jons Kapel på. Derefter fulgte vi skiltene i 1.5km op og ned i terrænnet indtil vi troede vi var faret vild, men så dukkede Jons Kapel op (det viste sig, at hvis vi var fortsat på cykel 1 km længere var vi kommet lige direkte til Jons Kapel). Jons Kapel var ikke det store sus, og Mie var ved at være godt smadret efter tre dage på cykel og masser af vandren, så vi var ikke flyvende.
Efter Jons Kapel kom der heldigvis ikke flere bakker og vi ramte Rønne 10km senere (der er kun bakker i det nordlige Bornholm). I Rønne hentede vi de billetter, vi bestilte til færgen dagen efter. Færgen sejler allerede kl. 6.30 så vi skal tidligt op 🙁 Vi har dog et B&B der ligger midt i byen denne gang, og det er vi glade for!

Vi kom hjem i god behold efter endnu en god ferie! Bornholm viste sig fra sin pæne side og levede op til sit ry som solskinsøen – det var perfekt cykelvejr under hele vores miniferie.

De ture vi har vandret eller cyklet er indtegnet med Rød.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>