Thailand

Chanthaburi

Chanthaburi

Jeg tog en slapperdag med den undskyldning at jeg skulle se ædelstensmarkedet, men åh hvor jeg også nyder at sidde på værelset med aircon’en tændt!

Chanthaburi er ikke så proppet med gode restauranter som Trat er, der kommer også langt flere turister gennem Trat. Men hvis man ved hvor de er, kan man godt finde nogle gode restauranter her også. Hvordan ved man så hvor de er? Jo, man slår op i guiden! De (restauranterne) er ikke gode til at skilte, så nogen gange kan man gå lige forbi uden at opdage restauranten… Uden guiden ville jeg være helt fortabt!

Jeg var inde i et storcenter (jeg er så sandelig kommet tilbage til civilisationen igen!), og så en kæde-restaurant der hed “Swensen’s”, jeg har set det før, men aldrig været inde i én. Jeg gik derind og opdagede at de ikke solgte andet end sundays (de der isdesserter). Jeg købte ikke noget, jeg synes ikke jeg behøves tage de 5kg på igen lige med det samme. Men jeg begynder forstå hvorfor der også er tykke Thai’ere.

Ædelstensmarkedet: Der sidder en masse folk ved skriveborde rundt omkring ædelstens gaden. De sidder og venter på kunder. På skrivebordet er: Et forstørrelsesglas, en lampe og måske vigtigst af alt; en lommeregner.
Når kunderne så indfinder sig, kommer ædelstenene frem. Det er ikke bare én stor sten men i stedet en masse små sten (måske 50-100 sten af gangen) i varierende farve. Køberen bruger så en masse tid på at kikke på hver enkelt sten under forstørrelsesglasset. Tit står der en kødrand af mennesker rundt omkring og kikker på (undertegnede inklusive)…

Der er mange forskellige mennesker til markedsdag (eller markeds-weekend), man spotter let Pakistanere/Indere da de er lidt mørkere i huden som Sydøstasiater, der var også folk fra mellemøsten og hvide handlende.

Der ryger nogen penge over bordene på disse markeds dage. Jeg ville være nervøs ved at sidde på gaden med så mange penge (tusinder og atter tusinder af baht), men folk lader ikke til at være specielt nervøse. jeg må dog også sige at jeg aldrig har været nervøs for røveri eller overfald her i Thailand, eller resten af Sydøstasien for den sags skyld…

Jeg cykler til Pattaya i morgen. Alle jeg snakker med siger ‘sex turisme’ når jeg nævner Pattaya. Der må jo være andet dernede, så det er det jeg skal over at finde ud af!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>