Thailand

Ikke mere cykling (på denne tur)!

Etapen: Pattaya – Bangkok, 149km (7007km)

Der var en dejlig rygvind det meste af vejen (den vind jeg før har omtalt med mindre positive ord), så det gik rimeligt hurtigt at komme ind til Bangkok (ok, 8 timer men det er faktisk rimeligt hurtigt; gennemsnitlig 19km/t for hele turen med pauser).

Det begyndte at blive lidt svært da jeg kom ind til udkanten af Bangkok. Der er en masse betalingsveje, som kører på ‘broer’ 20m oppe i luften. Jeg endte på sådan én, da kortet sagde jeg skulle den vej. Det viste sig, da jeg kom til betalingslugen, at jeg ikke måtte køre på den vej med min cykel 🙁 På ægte spøgelses-cyklist maner måtte jeg så tilbage af samme vej jeg var kommet…

Derefter kørte jeg efter kompasset på mindre veje der holdt sig ved jorden; sådan lidt nordpå, og så lidt vestpå osv. Det er ikke optimalt, men det fungerede. Det eneste problem var nogen massive køer der var omkring lysreguleringerne, men da jeg ikke fylder mere end en motorcykel fulgte jeg efter dem, og zigzaggede ind og ud mellem de holdende biler – der skal jo også lidt spænding til 😉

Jeg er checket ind på ‘New Road Guesthouse’ (Jysk Rejsebureau’s guesthouse i Bangkok). Jeg synes egentligt ikke det er specielt billigt og værelserne er ikke renere end som så, men jeg kender stedet og det føles trygt midt i det virvar der er Bangkok (men nu skal det jo heller ikke blive for rørstrømsk 🙂

Angående den politiske uro, som er oppe i pressen for tiden, så kørte jeg ind på en af de veje der er blevet advaret imod (det var ikke for at leve livet farligt, men fordi det var den eneste vej jeg kendte), ‘Silom Rd.’. Der holdt 3 salatfade ved begyndelsen af vejen og det var det; ingen demonstranter, intet synligt politi => ingen problemer.

En sjov note om Bangkok: Man må ikke købe øl i tidsrummet fra 14 til 17, men gerne udenfor dette tidsrum. Har det Thailandske politikere været på besøg i DK og taget de mindre smarte regler med sig hjem?!

Det her er, som overskriften antyder, sidste etape på cykel da jeg flyver hjem fra Bangkok på søndag (bank under bordet, 7-9-13; hvis aske-skyen tillader det og demonstranterne ikke begnder at spærre lufthavnen, som de gjorde for 2 år siden). Jeg nåede dog lige at få passeret 7000km mærket på cykel computeren, og det var da også en af grundende til at jeg gerne ville cykle fra Pattaya herop 🙂

6 comments to Ikke mere cykling (på denne tur)!

 • Så overhalede du mig jo med 800 km ! Det var li’ godt grov’

 • admin

  Peter: Jeg er faktisk også lidt stolt over at jeg nåede så langt 🙂 Nu synes jeg så heller ikke vi skal tale om hvor lang tid vi hver især brugte på distancerne 😉

 • Kenneth

  Imponerende distance! :O

  Ved du hvornår du lander i København? Hvis det er, kan jeg evt. hente dig i lufthavnen, hvis det ikke ligger midt i arbejdstiden? 🙂

 • admin

  Kenneth: Takker 🙂 Jeg lander søndag aften, men jeg har planlagt det hele sådan jeg bare skal hoppe ned i det første tog (det første tog der afgår kl. 21.40 for at være præcis 🙂 mod til det jyske. Jeg bliver nok hjemme (i Strellev) de første 14 dage.

 • Kenneth

  Ahh ok – så må du sige til når du vender tilbage til det Sjællandske igen 🙂

 • admin

  Kenneth: Det skal jeg gøre! Mange tak for tilbuddet! 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>