Thailand

Barrikader i Bangkok

Bangkok

Efter en seriøs varm nat var jeg oppe ved en 9 tiden. Jeg har kun blæser, og den anden blæser; den der kunne hente lidt kølig luft ind udefra, er gået i stykker. Jeg var forbi receptionen for at høre om de havde nogen aircon værelser på 1. eller 2. etage (så kan jeg bruge WIFI fra værelset), det havde de desværre ikke, men måske i morgen?

Jeg tog derefter op til Probike, der skulle fixe min cykel. de ligger lige op af en park der hedder ‘Lumphini Park’, og den park var åbenbart blevet besat og barrikaderet af demonstranter. Jeg kunne ikke komme hen til cykelbutikken af den vej jeg havde planlagt, men kunne dog komme dertil ved at køre den anden vej rundt. Det krævede dog at jeg skulle forbi/igennem barrikaderne!! Det hele virker dog meget fredeligt og roligt.
Jeg fik afleveret cyklen, men klovnerne (for at bruge et stærkt udtryk) ved Probike, der for en uge siden mailede til mig og skrev at de havde alle remedier til at udskifte mine hjul med 36 egers hjul, sagde nu, at det havde de sørme ikke! Det blev jeg ikke glad af at få at vide!
Nå, men jeg har faktisk også overvejet om det faktisk er nødvendigt med 36 egers hjul, så jeg fik dem til at bygge mit baghjul op fra bunden med nye egere.
Jeg fik en papkasse af dem jeg tog med hjem. Den skal cyklen pakkes ned i når jeg skal flyve. Jeg fik kassen (2*1meter) med i Skytrain (Bangkoks metro højbane), ikke helt uden problemer, men jeg kom da hjem.

Jeg ville så forkæle mig selv (nogen ville sige at jeg ikke gør meget andet :)) med en tur i IMAX biograf for at se Iron Man 2.
På Skytrain’en igen og til Siam Square (Bangkoks forretnings centrum; det er her de flotte butikker er) denne gang. Her ligger, praktisk talt, alle biografer i Bangkok og også den eneste 3d IMAX biograf (gigant lærred) de har i Thailand og Sydøstasien.
Jeg troppede pænt op ude foran Siam Paragon, centret hvor biffen ligger, men for at det ikke skal være løgn, havde demonstranterne også barrikaderet dette område, så hele forretningsområdet var lukket, biograferne inklusive! Nøj, hvor blev jeg skuffet!

Jeg har prøvet at følge med i situationen i Bangkok da jeg rejste i Laos og Cambodia, men det var svært pga. manglende internet. Jeg vidste heller ikke hvor jeg skulle lede efter Bangkok information henne. Der står ikke vildt meget om Bangkok i de Danske aviser (i hvert fald de dage jeg har læst deres internet version). Det gør at jeg ikke helt er klar over hvorfor der er demonstrationer; ikke at det gør noget, der var nok ikke meget jeg kunne gøre ved situationen alligevel!

Jeg har dog undersøgt biografsituationen lidt nærmere nu og fundet ud af, at der findes i hvert fald én biograf mere (dog ikke en IMAX én). Denne biograf ligger så langt væk fra forretningskvarteret at den burde gå fri fra demonstrationerne! Den vil jeg tage ud at besøge i morgen 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>