Thailand

Lidt for tæt på urolighederne…

Bangkok

Jeg fik hentet min cykel i dag. Den er blevet renset og har fået genopbygget baghjulet med nye egere. Faktisk ser den helt ny ud, selv mellem de små tandhjul bagpå er der klinisk rent. Det hele, med egere, kostede knapt 1000baht ~ 160DKR, hvoraf halvdelen gik til rensning og smøring. 500Baht for rens og smøring ER meget da en dagløn ligger på godt 300Baht her, men jeg betaler gerne; de ved helt bestemt hvad de laver. Faktisk fik jeg dem til at justere gearene da jeg ankom, og de gjorde det bedre i første hug, som WeBike (en af de største cykelbutikker i København) har gjort på nogen af de 3 gange jeg har været dernede med gearproblemer (jeg skal også til at lære det selv…).

Blandt andre småting fik jeg syet mine bukser, der var nogen syninger der var gået op (alle på måsen?!): Jeg sidder åbenbart for meget (og det var ikke mine cykelbukser 🙁 ).

Jeg fik vejet de ting jeg skal have checket ind, i dag, og det hele vejer 23kg 🙁 jeg må ikke have mere som 20kg med og hver kg over det kommer til at koste 20€/kg i ekstraomkostninger. MEN jeg har en plan 🙂 jeg har betalt 40€ for cyklen, og den bliver pakket ned i en papkasse, SÅ jeg kan jo bare fylde den kasse op med andre ting også!? der er ingen (så vidt jeg ved) begrænsninger på vægten af en cykel, og kassen bliver ikke checket (så vidt jeg ved)….Ja ja, han er stadig skarp (hvis han selv skal sige det ;-). Kun 2 ‘så vidt jeg ved ‘ – det kan da ikke gå galt – 😐

Jeg tog Skytrain til Emporium på Sukhumvit Rd. Der er langt dertil, men ingen demonstranter! Endeligt fik jeg set “Iron Man 2” i biografen! Da jeg skulle hjem havde de lukket Skytrain stationen, og jeg blev nødt til at tage en taxi hjem til hotellet.
Det viser sig at der er blevet skudt en demonstrant – sådan ved et uheld er en af de ledende, en tidligere general, rød-skjorte demonstranter blevet skudt i hovedet mens han blev interviewet til BBC World (hmmm?), og der er optøjer omkring de besatte områder (et af de besatte områder er omkring Siam Skytrain station, som er knudepunkt for begge Skytrain linjer).

(Ex ) generalen blev skudt 500m fra stedet min cykelbutik ligger, og 2km fra mit hotel. Det er sgu ved at komme lidt for tæt på… Jeg hentede min cykel kl. 16 og cyklede hjem gennem krydset hvor han blev skudt kl. 19…

Jeg vil lige sige at jeg aldrig har følt mig nervøs, heller ikke mens jeg er gået rundt omkring de besatte områder (alt hvad der er interessant i bangkok, for mig, ligger i de områder :-(; sådan føles det). Alle, rød-skjorterne og de gule/multifarvede (hvad dem der ikke er rød-skjorter hedder lige nu), er, som før, meget flinke overfor turister.

Jeg håber jeg når væk før volden eskalerer; og det kan næsten ikke gå andre veje når militæret går så hårdhændet til værks… Jeg har ikke andre ting jeg skal omkring de besatte områder, og holder mig fra dem til jeg tager hjem.

Ved nærmere eftertanke var der kun én kunde i cykel-butikken da jeg var der, og det var mig. Der var ca. 5 ekspedienter (der så ikke lavede noget) og så ham der reparerede min cykel. Faktisk kan jeg godt forstå at folk holdt sig væk fra butikken nu… Sådan set i bakspejlet…

5 comments to Lidt for tæt på urolighederne…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>