Thailand

Afrunding og statistik

Strellev

Efter at have haft lidt tid til at sunde mig ovenpå turen har jeg nogle indtryk og lidt statistik, som jeg vil bruge til at slutte bloggen af med for denne gang.
Men først og fremmest vil jeg sige tak til alle der har fulgt med på bloggen; det er en fornøjelse at skrive når der er nogen der læser 🙂

Jeg er glad for at være hjemme i Danmark igen. Ikke så meget pga. situationen i Bangkok (det virker værre når man hører om det på TV i DK end det føles når man faktisk er i Bangkok), men mere fordi jeg fandt at 6 måneder er lang tid at være væk hjemmefra.
De første 3 måneder var jeg super motiveret og fik den der ’wow’ effekt ret tit. Som tiden går skal der mere og mere til at give en den samme ’wow’ effekt, og det er egentligt synd fordi man oplever så meget nyt hver dag…

Jeg er dog rigtigt glad for at jeg tog på turen, og tænker allerede på hvor jeg skal hen på næste tur (hvornår det bliver, skal jeg lade forblive usagt ;)), men jeg tror næste tur skal være kortere; mellem 3 og 4 måneder tror jeg er den perfekte rejselængde.

Hvis der er nogen der går og overvejer en lignende cykeltur kan jeg kun sige: Gør det! Det sværeste ved hele turen var at overvinde nervøsiteten hjemmefra: Kører trafikanterne nu ordentligt derovre? Tager de hensyn til cyklister? Kan man finde overnatningsmuligheder? Kan man vænne sig til at køre i venstre side? Er det let at kommunikere med folk når man ikke taler et fælles sprog? Kan jeg klare at cykle så langt? Osv. Når man så endeligt kommer derover finder man ret hurtigt ud af at det hele ordner sig, og de ting man gjorde til problemer hjemmefra løses på 2 minutter…

Jeg gav vist udtryk for at jeg var lidt ulden ved befolkningen i Laos, efter at jeg havde det lidt anstrengt med nogen af de første personer jeg stødte på deroppe. Men jeg ændrede ret hurtigt mening og synes generelt ret godt om befolkningen i Laos.
Jeg synes faktisk befolkningerne i alle de lande jeg har rejst i i Sydøstasien har været rigtigt flinke og hjælpsomme.

Jeg har på intet tidspunkt været nervøs for røveri eller vold. På de områder er Sydøstasien nok et af de bedste steder i verden at rejse/cykle (selv om jeg tror langt de fleste steder er mere fredelige som man lige regner med). Det værste der er overgået mig er at folk har solgt mig en melon til ågerpris men det kan såmænd også være irriterende nok 😉

Statistik:
Distance kørt på cykel:
7007km
Antal punkteringer: Omkring 10 (Dækkene ’Continental – Town and Country’ kan ikke anbefales til touring, og det er de vist heller ikke beregnede til L)
Tidsrum mellem vask af drikkedunke på cykel: 6 måneder (de var også lidt snaskede til sidst)
Antal styrt på cykel: 2 gange; begge gange fordi jeg kedede mig og havde opmærksomheden alle andre steder end på vejen. Jeg kørte i grøften begge gange.
Billigste overnatning: 20.000Kip (12DKR), på et kombineret bordel og guesthouse i Laos (jeg brugte kun guesthouse delen J)
Dyreste overnatning: 1200Baht (200DKR) på et strand-resort i Thailand, det var en af de gange jeg ikke gad lede efter et andet hotel.
Største antal højdemeter på én dag: Omkring 2150m; dette var mellem Vieng Thong og Hua Muang i Laos.
Længste distance på én dag: Omkring 190km mellem Chanthaburi og Pattaya i Thailand
Flest cykel problemer på én dag: Fra Luang Nam Tha til Na Maw i Laos den 26. Feb.: 2 punkteringer og en eger springer.
Vægt: Bagagen vejede 22kg og cyklen vejede 18kg
Mit vægttab fra start til slut: 5kg. Det virker dog som om at de hurtigt kommer tilbage L
Cykel defekter: Støtteben knækkede af, 2 egere sprang (jeg skiftede i alt 8 egere som var dårlige/slidte), dæk eksploderede og ca. 10 punkteringer (langt de flest punkteringer var på mit bagdæk som lignede en svejtserost efter et par måneder)
Antal billeder taget: 18658
Antal billeder uploadet til internettet: 2394
Dage på cykel: 77 dage
Dage på turen i alt: 196 dage
Kilometer pr. dag på cykel (gennemsnitlig): 7007km / 77dage = 91km
Kilometer pr. dag over hele turen (gennemsnitlig): 7007km / 196dage = 36km
Besøg på hjemmeside/blog i alt: 2.694 (heraf 2.395 fra Danmark)
Antal andre tur-cyklister jeg er stødt på: Thailand:5, Singapore:0, Malaysia:0, Laos: ~20, Cambodia:0
Antal kilometer pr. land: Malaysia:849, Thailand:2426, Laos:2715, Cambodia:724

Dette bliver den sidste post på denne blog indtil næste rejse! God rejselyst 🙂

Med venlig hilsen
John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>