Norway

En lang ventetid i Kirkenes

Jeg tog Hurtigruten til Kirkenes i går, og prøvede at finde et sted at sætte mit telt op. Det var ikke helt let, og jeg blev nødt til at tage helt op på toppen af et bjerg for at finde et sted der var langt nok fra bebyggelse, til at allemands retten gælder. Så nu har jeg den fineste udsigt over Kirkenes, men der er en monster stejl bakke derop.
Allemands retten: Jeg tror at jeg misbrugte den lidt i starten. Jeg slog, uden blu, mit telt op på græsmarker, da jeg havde læst at allemandsretten gav adgang til alt der ikke var indhegnet, men opdyrket jord (også græsmarker), tæller også for ‘indhegnet’ jord. Udover at undgå opdyrket/indhegnet jord, skal man også være min 150m fra hytte/bebyggelse, udover det er man home-free.

Efter min computer døde har jeg ikke mere værdifuldt end jeg kan have i min lille rygsæk (Kamera og backup HD), så jeg har ikke de store problemer med at efterlade teltet alene så tæt på byen.

Jeg var lige på et museum der omhandlede WWII. Kirkenes var det 2. mest bombede område under krigen efter Malta. Noget med at tyskerne udvandt jernmalm her, og russerne så bombede byen/området. Da tyskerne så blev fordrevet, brændte de det af byen af, der havde overlevet bombningerne.

I dag er biografen heldigvis åben så der kan jeg brænde nogen timer af i aften, ellers er der ikke meget at lave her, det er en ret lille by med omkring 3000 sjæle. Vejret er dog heldigvis ret godt.

Fredag formiddag tager jeg herfra og lander i Billund kl. 17 om eftermiddagen, hvis alt går vel.

4 comments to En lang ventetid i Kirkenes

 • Christel

  Rigtig god tur hjem John, det har været fedt at følge din rejse og gennem Norge!!

 • Henrik

  Håber du er kommet sikker til DK efter, hvad vi kan læse og se, en fantastisk tur og mange oplevelser rigere. Er selv lige kommet hjem efter en kort storbyferie i Berlin. Vi skrives ved gamle dreng 😀

 • admin

  Christel: Takker 🙂 Det har også været en rigtigt god tur 🙂
  Hilsen
  John

 • admin

  Henrik: Jo, turen hjem gik uden de mindste problemer, faktisk landede vi 15 min før tid i Billund 🙂
  Håber vejret var godt i Berlin. Det er nu en ganske fin by!
  Hilsen
  john

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>