Norway

Afslutning

Ruten fra Vardø og til Kirkenes

De sidste dage i Kirkenes egentligt meget fint, selv om der ikke var så meget at lave. Vejret holdt tørt så jeg kunne være udenfor hele tiden – og så var det også rart at jeg havde fundet en god engelsk sproget bog brugt hos Frelsens Hær.

Turen hjemad gik fint. Jeg var i lufthavnen 2 timer før flyafgang. Det værste var at få pakket cyklen ned – jeg pakkede den med noget pap, jeg havde fået i en butik inde i byen, og så en speciel cykel pose af plastic, som jeg fik i lufthavnen. Men denne speciel fremstillede cykelpose, jeg fik udleveret, var slet ikke stor nok til at indeholde cyklen. Underligt egentligt, når man tænker på at det var det vigtigte designkrav til posen “cykelposen skal kunne indeholde en cykel” – det kan være poserne var billige… Men cykelposen endte med at dække cyklen fra baghjulet indtil styret, og det blev godtaget ved check-in, så jeg var ok tilfreds.

Flyturen hjem gik fint. Det tog kun 5 timer fra jeg bordede flyet i Kirkenes til jeg stod i Billund efter en mellemlanding i Oslo. Under begge flyture sad jeg sådan at jeg kunne se cyklen blive lastet – og fulgte jeg med i lastningen? ja det tror jeg nok – jeg har hørt de forfærdeligste historier om hvordan cykler på fly bliver behandlet. Men I Kirkenes, Oslo og Billund er de gode til at håndtere cykler – min blev i hvert fald behandlet meget varsomt 🙂

I Billund samlede jeg cyklen og tog en lufthavnsbus (ja, det er faktisk muligt med cykel!) til Aarhus. Senere kom Mie så, og vi havde en god aften 🙂

Opsamling:
Det var en lidt trist afslutning på turen at jeg fik en forstrækning i benet og ikke rigtigt kunne cykle mere – at min computer så samtidigt gik i stykker, gjorde ikke humøret bedre. Men jeg nåede mit mål, Nordkap, og så kan jeg godt (fint, fakisk) leve med de småting der gik galt undervejs 🙂
Jeg synes det har været en rigtig god tur. I starten da Mie var med var det rigtigt hyggeligt og senere da Mie tog hjem, gik det mere op i cykling.
Der var tider (lange tider) hvor vejret var dårligt, og hvor man bandede Norge langt væk. Men vejret blev bedre mod slutningen af turen – og så husker man sjovt nok ikke de ubehagelige regnvejrsdage, men mere de gode solskinsdage når man kommer hjem 🙂

Status:
Jeg cyklede 2800km i alt fordelt på 36 cykeldage ~ 77km/cykeldag
2800km fordelt på 53 dage (hele ferien i Norge) ~ 52km/dag
Problemer med cykel: 1 punktering, skift af bremseklodser (imponerende få problemer)

Slutteligt, vil jeg sige mange tak til de folk der har fulgt mig på bloggen og ønske jer en fortsat god sommer – den ser ud til at være kommet til DK nu 😉

2 comments to Afslutning

 • Helle

  Hej John.

  Her på den sidste dag i august, og med en weekend i udsigt, vil jeg sige tak for en igen meget interessant tur. Jo, jeg føler man er med, når du beskriver stederne så godt, samtidig med at dine fantastiske billeder jo næsten taler sit eget sprog.
  Håber vi ses, om ikke andet kan det jo være, at du er hjemme hos din mor og far, når vi skal i biografen.

  Mange hilsner
  Helle

 • admin

  Hej Helle,
  Det er en fornøjelse at skrive bloggen – og det er herligt at den bliver læst.
  Mon ikke vi støder ind i hinanden? vi har jo trods alt gjort det på Fisketorvet 🙂
  Hilsen
  John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>