Vietnam

Hue

Vi blev en ekstra dag i Hanoi, det blev faktisk til to ekstra dage, da vi først tog med nattoget til Hue klokken 19 om aftenen den 1. juli. De sidste dage i Hanoi brugte vi fornuftigt på så lidt som muligt.
Nattoget til Hue tog 13 timer; heldigvis havde vi booket en soft-sleeper. Der findes også en hard-sleeper, men jeg tør ikke tænke på hvor hårde sengene er i den (de var rigeligt hårde i soft-sleeper vognen).

Turen gik OK, vi sov lidt on-and-off, men var rimelig friske da vi ankom til Hue. Vi checkede ind på Google hotellet (ja!), og brugte resten af dagen på at slappe af. Vi ville have set noget om eftermiddagen, men det blæste op og begyndte at lyne og regne, så vi holdt os indendørs.
Aftenen brugte vi på at drikke “Bia Hoy”, en slags øl der ikke kan holde sig mere end til dagen den er brygget. Øllen er gratis på hotellet, og personalet gav villigt af den. Vi blev lidt stegte.

I dag var vi så turistagtige og tog på sightseeing. Hue er en tidligere regeringsby, og har et stort område med gamle kejserpalæer. Det meste forsvandt dog under Vietnamkrigen (det blev bombet af amerikanerne), men der er stadig noget at se. Vi var ikke vildt imponerede over hvor meget man faktisk kunne se af palæerne, men noget af det var ganske imponerende.

Vi er begge trætte og går tidligt i seng. Vi skal tidligt op i morgen for at se den demilitariserede zone mellem syd og nord hvor der blev udkæmpet nogen drabelige kampe under Vietnamkrigen. Vi har booket os ind på en tur hvor guiden er en gammel vietcon-veteran – det bliver spændende.

Den mest populære øl i Hue er faktisk halvt dansk. Den hedder Huda som kommer fra HUe og DAnmark. Carlsberg er vist inde over det.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>