Iceland

34: I telt i vandfaldets skygge

Etapen: Kirkjubæjarklauster – Skogafoss, 106km

Jeg stod sent op, og nød igen at campingpladsen var tom da jeg endelig kom op. Planen var at tage afsted kl. 17 (jeg kører hovedvej 1 igen). Jeg fik tørret mit cykeltøj, og var en tur i den lokale svømmehal (så sparede jeg 20DKK for et bad på campingpladsen).

Det viste sig at være en rigtig god idé at vente med at køre til sent da det regnede ret kraftigt hele dagen indtil 16 (jeg har indtil videre været rigtigt heldig med vejret).

Kl. 17 sad jeg i sadlen, relativ frisk. Planen var at nå Vik efter ca. 70km. Strækningen var helt pandekage flad, og der var ikke meget vind, så da jeg nåede Vik kl. 21, fortsatte jeg. Jeg havde nemlig udtænkt en plan. Planen er at tage til øerne Vestmannaeyjar (Heimaey), og blive der et par dage for at se søpapegøjer eller – deres rigtige navn – lunder.
Hvis jeg står tidligt op i morgen, kan jeg køre på hovedvej 1 til havnen, før trafikken bliver træls.

De sidste km blev lidt lange, men jeg nåede campingpladsen kl 23. Campingpladsen ligger ved et stort vandfald, Skogafoss, og man falder i søvn til den meget beroligende lyd af brusende vand…

Campingpladserne er generelt meget travle i denne tid. 100 telte på en campingplads er ikke unormalt Men, campingpladserne har stadig kun de 2 toiletter til hvert køn og 4 kogeplader til deling, så der er run på faciliteterne. Det bliver hurtigt lidt trangt og lidt klaustrofobiskt.
En grund til at der er så mange telte er, tror jeg, at det er rasende dyrt at booke sig ind på et værelse. Priserne, som jeg er kommet i nærheden af er 1.5 til 2 gange priserne i Danmark. Campingpladserne er til gengæld rimelig billige fra billige 60 DKK til normalen på 90DKK op til max. 120 DKK

Jeg fik et spørgsmål om det var Lupiner der var på nogen af billederne. Jeg tog billedet herunder for at vise en af de blomster der var tale om. Jeg tror det er Lupiner, sæsonen er dog ved at være ovre, men da det var sæson, var der hektar efter hektar med lilla Lupiner. Jeg tror de er selvsåede og jeg tror ikke islændingene bruger dem til noget, men det ser imponerende ud når de er i flor.

4 comments to 34: I telt i vandfaldets skygge

 • TBR

  Huskede du at tage en spurt op af trappen til toppen af vandfaldet??

 • Kirsten Clausager

  Der er masser af lupiner i Island. Men kun de blå – hvor vi i DK har dem i alle farver. Det er noget m at de i IS er med til/gode til at omdanne lava til næringsrig muld til andre planter. Hvis jeg har forstået det rigtigt ;))

  • admin

   OK, det giver i hvert fald god mening at de er så mange steder så. Jeg kan se at der er rigtigt mange lupinerne hernede sydpå, men de er desværre gået ud nu. Jeg ville gerne have set de store marker i fuldt flor….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>