Donau

4. Wien!

Etape: Arnsdorf – Wien, 95km

Jeg sov ringe, og det tror jeg der var mange der gjorde. Ved siden af campingpladsen var en større fest for områdets unge, og de var fulde da de kom tilbage på campingpladsen for at sove. den sidste drukkenboldt holdt op med at brække sig kl 2:30 og den sidste fulderik holdt op med at snakke kl. 3. Så det er ikke kun i DK vi har de problemer 🙂

Det var endnu en varm dag; det bliver jeg åbenbart ved med at skrive…mere om det senere. Jeg er åbenbart kommet ud af vinområdet nu; ærgerligt, det var smukt!
Dagens etape fulgte, som de andre, Donau, med undtagelse af området omkring de større byer, der bliver man dirigeret igennem en labyrint af veje, for at komme uden om de trafikerede veje. Det kostede mig 5km ekstra idag 🙁 skiltningen var, for een gangs skyld, dårlig (skiltningen er ellers generelt til UG).

Der er vandkraftværker med 20kms mellemrum her i Østrigs del af Donau. Der er ikke meget fald på Donau, ca. 160 meter på de ca. 300km jeg har cyklet, men alligevel kan eet vandkraftværk (den jeg lige checkede) levere 328.000KW = 328MW. Til sammenligning er den største Vestas vindmølle på 10MW – og Donau flyder altid…

For hver 3-5 km på Donau Radweg er der en “gasthaus” hvor man kan købe frokost og få en øl eller en radler. Jeg er blevet ret vild med Radler, som er en blanding af øl og limonade og holder 2-2,5% alkohol. En gang i mellem er jeg inde at få frokost og en radler, og sjovt nok betyder rader også ‘cyklist’ så det hele går jo op i en højere enhed 🙂

Da jeg kom til Wien var jeg lidt nervøs, det er altid lidt træls at køre i storbyer som man ikke kender, men her kunne jeg følge en sidekanal til Donau (men tilhørende cykelsti) næsten til hotellet, så jeg kom slet ikke på alm. veje.
Jeg reserverede og betalte hotellet i går på nettet. 650kr. for 2 nætter midt i Wien. Værelset er med bad og toilet og er helt nyt, klinisk rent og har hvad man kan forvente, endda en køleskab/fryser. Der er adgang til komplet køkken, også klinisk rent. Jeg forstår ikke den lave pris i en verdenskendt kulturby som Wien, men det er måske Corona der har en finger med i spillet.

Jeg havde lige checket ind på hotellet, da det begyndte at regne – hvor heldig har man lov at være? det har ikke regnet ellerspå turen… Og NU skulle temperaturen de kommende dage falde til 25 grader, det var rart!

Jeg spiste på et pizzeria der ligger lige udenfor vinduet. Det er et rigtigt italiensk pizzaria; det var en fornøjelse at få en rigtig pizza, i stedet for det makværk man får de fleste steder i DK.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>