Donau

5. Første fridag; den var savnet

Wien

Det regnede fra i går aftes helt til denne morgen. Den første regn på turen faldt på den første nat jeg sov under tag – hvor heldig har man lov at være…

Jeg fik håndvasket mit tøj (det trængte) og bestilte to nætter på hotel i Bratislava fra i morgen og to dage frem. Planen er at jeg cykler dertil i morgen. Sjov fakta: Bratislava i Slovakiet og Wien i Østrig er de 2 hovedstæder i verden, der ligger tættest på hinanden. Der skulle være omkring 70 km mellem dem. Jeg har aldrig været i Bratislava, så jeg tænkte at jeg lige ville lege turist der én dag, derfor den ekstra nat (nu er jeg jo udhvilet, så det kan jeg ikke bruge som undskyldning).
Jeg fik faktisk også bestilt rejse hjem fra Budapest den 1 sept. så nu har jeg en ret hård deadline. Jeg bestilte et fly til Billund, da jeg ikke kunne overskue 24+ timermed mundbind i et tog.

Jeg tog en rundtur i byen på gåben, men det var varmt og faktisk ikke særligt sjovt at spadsere omkring. Jeg nåede dog rundt om nogen af de kendte ting, og endte med at tage en tur op i pariserhjulet – der var en god udsigt over Wien.
Her til aften spiste jeg på “Figlmüller – Die Heimat des Schnitzels” – Jeg var i Wien med lillebror og svigerinde for mange år siden, og fik vi schnitzler på Figlmüller. Jeg huskede det som en rigtig god oplevelse. Det var også godt i dag, men selskabet manglede 😐 Jeg fik dog opklaret én gang for alle, at en Wienerschnitzel er lavet af kalv og en schnitzel eller skinkeschnitzel er lavet af gris – jeg fik skinkeschnitzel i dag.

Passau til Wien:
Turen fra Passau til Wien er nu afsluttet og jeg synes lige jeg vil knytte et par kommentarer til etapen. Etapen er 337km (det er i hvertfald det jeg har cyklet). Det er fladt som en pandekage og meget af vejen kører man på dedikerede cykelstier, dvs. ingen biler. Nogle steder kører man på småveje, hvor man risikerer en enkelt bil engang i mellem, men østrigerne er generelt gode til at tage hensyn til cyklister.
Donau Radweg er asfalteret hele vejen, der er simpelthen ikke én meter grusvej ud af de 337km, imponerende. Der er relativt mange cyklister; de fleste med meget let oppakning. Jeg tror det er éndags ture eller også er det ture arrangeret af bureauer, hvor en bil så transporterer bagagen. Mange cykler på elcykler (jeg tror en stor del er lejede hernede) og de fleste cyklister er 60+ segmentet, der er dog cyklister i hele alderspaletten, også familier med ganske små børn.
Man behøves ikke meget bagage for at tage hele turen; mad kan købes i ‘gasthaus’ og der er skilte med ‘zimmer frei’ hele vejen (‘zimmer frei’ er vist bare østrigsk for B&B) – Man kan næsten klare turen med et sæt rent undertøj og en tandbørste.
Nu jeg læser det igen lyder det lidt som en reklame for etapen, og det er det egentligt også; jeg har i hvert fald nydt turen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>