Donau

6. Bratislava

Etapen: Wien – Bratislava, 80km

Det var faktisk lidt køligere i dag, men jeg tror bare det var fordi det var overskyet, så solen bagte ikke så direkte.
Jeg sagde farvel til mit lille hyggelige hotel ved en 9 tiden – Jeg er generelt ikke til tidlige morgener på ferier, men denne gang kunne jeg ikke hænge min sløvhed på at solen skulle være oppe for at teltet blev tør for kondensvand.
Selv om det burde være myldretid i Wien centrum, var det ikke noget problem at cykle ud af byen, dog cyklede jeg det meste af tiden på Donau Insel, hvor der slet ikke er trafik.

Etapen idag var stille og rolig. Jeg cyklede det meste af tiden på et dige uden syn til Donau – de stoler åbenbart ikke helt på at Donau holder sig hvor den skal…
Der er ikke særligt mange der cykler ruten her efter Wien, i forhold til hvor mange der cykler ruten Passau-Wien. Det er sådan set også fint for mig. Hvor der er mange tour-cyklister, hilser de ikke, og det gør jeg af vane, det resulterer så i at dem jeg hilser på glaner på mig som om jeg var en idiot – men man hilser da på andre tour-cyklister i DK?! Nå, forhåbentligt betyder færre cyklister, flere hilsener.

Jeg nåede Bratislava ved en 16 tiden efter at have passeret en meget lidt bemandet grænse mellem Østrig og Slovakiet. det var jo sådan set grænsen mellem øst og vest i de gamle USSR dage. Men her var der ikke nogen tegn på en ‘Berlin’ mur – kunne folk så bare vade fra USSR (Tjekkoslovakiet) til vesten? Der er noget jeg skal have læst op på…

Det var lige så bemærkelsesværdigt let at cykle ind i centrum (hvor mit hotel er) af Bratislava (430.000 indb.) som det var at cyle ud af Wien; jeg skulle kun krydse én befærdet vej. Jeg checkede ind på det hotel jeg reserverede i går på Booking.com. Det ligger i centrum og koster 300,- pr/nat. Værelset er lige så stor som min lejlighed i Aarhus (siger ikke så meget), der er et lille tekøkken, køleskab og bad og toilet. Det hele er nyt og klinisk rent. Jeg fatter ikke prisen er så lav… Jeg kunne parkere min cykel i en aflåst kælder for 5€.

Der ligger en Lidl (supermarked) lige om hjørnet, og jeg var nede at handle en Staropramen øl (en tjekkisk øl) på 1½ L til 1€ – et land der sælger sådant, kan ikke være helt slem…

Jeg bestilte hotellet med aircon, jeg var træt af at jeg blev svedig bare af at gå på toilettet, så nu står den på 22gr. inde i lejligheden. Jeg ved godt at jeg er en klimasynder, men det var jeg jo alligevel da jeg bestilte fly på vejen hjem fra Budapest, og når man har sagt A kan man jo lige så godt sige B.

Aftensmaden skulle have stået på en superresturant der ligger i kælderen af det lokale slot (Byen var hovedstad i Kongeriget Ungarn under det Habsburgske monarki fra 1536 til 1783 og har derfor slotte)(lad være med at spørge mig til Habsburgerne – det er en anden ting jeg skal have læst op på). Men restauranten havde lukket både i dag og i morgen (surt, for priserne var meget rimelige). I stedet fandt jeg et godt sted nede i byen hvor jeg fik “porkbelly with saurkraut” (fra deres engelske menukort). Fra én mave til en anden – det er næsten poetisk. Det er relativt billigt at spise godt her i byen, jeg kom af med 30€ (220KR) for hovedret og ½l vin.

Jeg danner mig normalt hurtigt et indtryk af steder jeg kommer hen, baseret på hvem jeg møder først og hvordan de opfører sig overfor mig. Det er selvfølgeigt ekstremt uretfærdigt overfor stedet – jeg kunne jo risikere at møde byens eneste 3 idioter i rap – men det er svært for mig, at sætte mig ud over det. Baseret på de første møder med folk er jeg ret glad for Bratislava, det virker ikke som om de er trætte af turister (som det godt kan føles i Wien). det virker faktisk som om at de gør lidt ekstra hvis man er turist. Selvfølgelig…Baseret på 4 timer i byen 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>