Thailand

Junglen igen-igen

Jeg tager en nat mere her i junglen. Jeg skal først være i Khao Lak den 14. kl 20 til dykkerturen, og der er kun 60 km til Khao Lak, så jeg har rigeligt med tid.

Igår meldte jeg mig til en kanotur idag kl.9 for lige at se lidt af junglen og forhåbentligt også noget af dyrelivet. Det lykkedes da også; Kl.9 blev jeg afhentet på hotellet og kørt til floden, hvor der var en fyr i en oppustelig kano (!) der sejlede mig ned ad floden i 2 timer (for omkring 100 DKR; det er godt nok billigt hernede!). Han pegede så på de dyr han så, og sagde hvad de hed på engelsk.
Vi så lidt forskelligt; en ubehageligt udseende sort slange med gule striber (den lå og sov), 2 isfugle, nogle aber og fugle af forskellig slags. Jeg tror måske man skulle have været lidt tidligere ude, måske ved 6-7 tiden, for at se flere dyr. Men sejlturen var de 100DKR værd og selve naturen hernede er faktisk så flot at man ikke behøves dyrene 🙂

Om eftermiddagen gik jeg en tur (trek – hedder det når man skal være med på noderne) i selve national-parken. Forberedelserne gik ud på at bruge en 1/2 dåse af det giftigste myggemiddel man kan skaffe, for er der noget der findes i en jungle, så er det myg. Generelt kan myg ikke lide de lokale, men de elsker turister, specielt vesterlændinge. Lige en sidehistorie: Min første tur i junglen foregik i Peru, og var en guidet tur på 2 dage. Min lillebror var med og tilsammen fik vi så mange myggestik at vi opgav at tælle dem (flere hundrede hver). Vores guide (en lokal) brugte ikke myggespray (lillebror og jeg brugte flere dåser) og gik i shorts og t-shirt (lillebror og jeg gik med lange ærmer, lange ben og støvler) og fik ét myggestik. Det var han (guiden) vældigt forundret over.
Efter den tur har jeg altid været lidt tilbageholdende med at tage tilbage til junglen.

Der var 2 vandfald som man kunne trekke ind til (der var flere, men 2 var inden for 3 timers rækkevidde). Jeg fik dem set, men jeg har set større vandfald i DK (de var altså ikke særligt store).
Parken skulle være hjemsted for vilde elefanter, vildsvin, aber og mange andre dyr, men de eneste jeg så var nogen ubehageligt udseende edderkopper der sad på en bygning i parken. jeg tror måske det kunne være sjovt at tage på en længere tur ind i parken (måske flere dage) med en guide, der vidste hvad man skulle gå efter. Men som skrevet er jeg ikke den store jungle mand 😉

4 comments to Junglen igen-igen

 • Kenneth

  Man må sige du har respekt for myg 😉 Men det kan jeg nu også sagtens sætte mig ind i, de er noget stads, og dernede er de vel også smittekilde for diverse sygdomme? Tar du noget malaria medicin?

  Ellers må jeg sige at naturen ser fantastisk ud, og det er sjovt at se nogle af de lokale dyr, selvom det mest er krybdyr so far 😉 Du må lige benytte video funktionen lidt, hvis du møder nogle spændende dyr 🙂

 • admin

  Kenneth: Jo, jeg har respekt for myg, men de var ikke hårde ved mig i Khao Sok. Faktisk tror jeg måske kun jeg fik et par stik….
  Jeg tager malaria medicin, men de giver også Dengue feber, og det kan man ikke gøre noget ved hverken før eller efter. Men det er sjældent man dør af det 😐

  Det er bare det at de spændende dyr også er ret farlige, men det kan være jeg kan finde nogen aber at optage. De borger altid for et godt grin 🙂

 • Margit

  Hej John

  Jeg kan se at du er over på vest kysten nu, skal du en smut til Kho pii pii øerner? Der opholdt Allan og jeg os jo en uges tid, det er fantastisk flot derover. Men jeg ved også at det er meget forandret. Da vi var der, var der kun bunkalower at overnatte i , nu er der vist det ene hotel efter den anden! Det er jo også mange år siden vi var derover!!Skal du snart mødes med dine forældre?Hils dem mange gange.
  PS.De siger at vi måske får sne imorgen!!Ungerne håber!!

  Knus Margit

 • admin

  Margit: Jo, mine forældre er kommet til Thailand, men de starter med en tur til Chiang mai i Nordthailand, så mødes vi den 20-22. dec. alt efter hvad vi kan få til at passe.
  Jeg tænkte faktisk på at invitere dem til Ko Phi Phi i julen, det skulle være så vildt smukt, men guiden siger at det er svært at få plads på hotellerne/guesthouses og det bliver nok ikke nemmere i julen. Man kunne dog prøve at reservere….Det kan være det er noget jeg skulle overveje? Når ui var der en uge må i have syntes det var godt?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>