Donau

8. Afsted mod Ungarn

Etapen: Bratislava – Klizska Nema, 89km

Det tog lidt tid at finde ud af Bratislava, da den cykelsti jeg ville bruge, var afspærret pga. arbejde på motorvejen. Det krævede lidt kortarbejde, og da det eneste kort jeg har, her efter Bratislava, er det på min telefon, så jeg er ret afhængig af at den fungerer.

Jeg kunne vælge at cykle i Slovakiet, ved at tage Donau cykelstien på den nordlige side af Donau, eller jeg kunne vælge den sydlige side af Donau og så cykle i Ungarn, men jeg valgte den nordlige og dermed Slovakiet – jeg kommer alligevel til at cykle i Ungarn her snart.
Jeg cyklede på et dige langs Donau hele dagen. I starten var der ikke meget forskel på vandoverfladen i Donau og så hvor højt jordoverfladen var på landsiden af diget, men efter 60km lå Donau ~10m højere som jordoverfladen var på landsiden af diget (de må godt nok stole på digerne). Det viste sig også at der var en sluse, som kunne løfte/sænke skibene 22meter. Jeg tror også nok det var et kraftværk der var i tilknytning til slusen.
Slusen havde den første bro over Donau efter Bratislava, og det var trods alt 60km fra byen.

Jeg møder næsten ingen turcyklister mere. Der er få cafeer og restauranter ud til cykelstien her også, men de er alle lukkede. Om det er uden for sæsonen eller om det er Corona der er skyld i det, ved jeg ikke.

Jeg cyklede forbi mange småbyer der lå ud til Donau, og de så faktisk megt fine ud. Husene var vedligeholdte og der er en vis velstand.

Jeg holdt ind for natten kl 16 (der var jeg godt brugt efter en dag i solen), ved et sted hvor telefonkortet sagde at der var en campingplads. Det var der også. Den ligger i tilknytning til en bar/cafe, og er gratis (!). Der er godt nok ikke bad, men man kan bruge cafeens toilet. Det havde jeg ikke forventet. En stor fadøl koster 1,30€ (~10kr) i baren. Velkommen til det landlige Slovakiet!

2 comments to 8. Afsted mod Ungarn

 • Anonymous

  Hej John
  Jeg har først nu fået lejlighed til at følge lidt med i din tur.
  Det ser spændende ud, og en anelse mere afslappet end dine sædvanlige ture.
  Som altid gode billeder.
  Synes det er fascinerende, hvordan det kan skifte mellem at se hjemligt ud, og til at være fra en hel anden verden, skønt det er så tæt på.
  Nyd dine sidste dage af din ferie.
  Hilsen
  Per

 • admin

  Hej per,
  Jo det er dejligt afslappende 🙂 Det er også lækkert at man ikke skal så langt væk før det er anderledes som derhjemme!
  Hilsen
  John

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>