Donau

10. Budapest

Etapen: Esztergom (Ungarn) – Budapest, km

Jeg frygtede lidt for turen i dag, da jeg ikke vidste om vejen var bedre som i går. Det var den ikke til at starte med, men efter 10km på den forfærdelige vej, kunne jeg krydse Donau med en færge ( den sejlede hver time og jeg kom selfølgelig 5 min. efter den var sejlet 😐 ). På nordsiden af Donau (nu er det Ungarn på begge sider af Donau) var der cykelsti det meste af vejen. Da jeg kom til rundingen, hvor Donau drejer fra vest/øst til nord/syd (kaldet “Donau bend”) kunne jeg se at husene begyndte at blive finere og finere. Men Budapest er også i pendleafstand…

For at følge Eurovelo 6 ruten, skulle jeg krydse Donau engang til, denne gang gik færgen også hver time og jeg kom igen 5 minutter efter den var gået 😐 I det mindste var der en fin cafe/restaurant ved færgelejet, og jeg fik mig en gullash (skik følge eller land fly) og en ½L øl (de har ikke Radler her i landet; ærgerligt, jeg havde lige vænnet mig til det). Den resterende tur til Budapest forgik på cykelstier, hvor mange af dem var sprit nye.

Det første syn på Budapest var overvældende. Den ungarnske parlaments bygning er voldsomt imponerende når man kommer cyklende på den anden side af floden (der kommer helt sikkert billeder af bygningen senere).

Jeg havde reserveret et rimeligt fint hotel på forhånd, og receptionisten kikkede da også lidt da jeg troppede op i gennemsvedt cykeltøj, men der var ikke mulighed for at skifte til finere tøj før checkin. Hotellet er OK. Barren blev sat meget højt af hotellerne i Wien og Bratislava, så den her i Budapest lever ikke helt op til niveauet, når det er sagt er det et rigtigt fint værelse. Men jeg savner et lille tekøkken og et køleskab, som der var i de to andre hoteller ( man bliver lynhurtigt forvænt 😉 ). Der er dog Aircon, et rigtigt fint badeværelse, en god seng, og … Aircon (det er 30gr. udenfor). Det helt store plus ved hotellet er dog at den ligger lige sprit midt i centrum.

Jeg meldte mig på udenrigsministeriets (UM) “danskerliste”, før jeg tog afsted, og fik en sms fra UM i dag, om af Ungarn lukker deres grænser for turister på tirsdag, og derfor anbefaler UM heller ikke rejser til Ungarn. Ikke fordi smittetrykket er stort i Ungarn, men fordi man reelt ikke kan rejse ind i Ungarn, hvis man ikke har et ‘anerkendelsesværdigt’ formål. Jeg rejser hjem tirsdag, så det betyder ikke rigtigt noget for mig. Men det er heldigt det først sker nu, hvis det var sket for en uge siden måtte jeg afbryde rejsen i Slovakiet…

Jeg var reltivt smadret da jeg nåede frem til Budapest (det havde været endnu en varm dag), så jeg spiste aftensmad på en thai restaurant ( kedelig thai mad 🙁 ) og gik tidligt i seng.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>