Burma

Yangoon – søer mv.

Jeg fik navnet på noget naturmedicin af Beathe før vi rejste fra Lake Inle; det skulle hjælpe mod diarre. Jeg har nu taget det i 3 dage, og jeg tror faktisk at jeg er ved at have det bedre igen. Jeg ved ikke om det er medicinen, men man ved aldrig…

Vi gik en tur for at se ‘Aung San Suu Kyi’s hus ved en stor sø her i yangoon (der var et amerikansk kvaj der svømmede over til hende for nogen tid siden: Den sø!), men vi nåede dog ikke derhen. Først blev mor kraftigt irettesat fordi hun prøvede at fotografere den amerikanske ambassade (vagten råbte og pegede på et forbudsskilt der var 5*5cm stort, med sin store knippel), og derefter blev vi på det kraftigste afvist ved en kontrolpost noget før hendes hus. Åbenbart kan ingen komme i nærheden af hendes hus, med undtagelse af naboer….

Nå, vi lod os ikke sådan lige slå ud, og tog på glaspusteri! ( Ja vi er nogen hårde hunde 🙂 ) Glaspusteriet var dog stoppet efter orkanen (Nargis) for 2 år siden, og kommer nok aldrig i gang igen. Der var en gammel mand der fortalte om hvordan der foregik dengang der var gang i den. Han var hudløs ærlig! Vældigt befriende. Sympatisk mand. Han lod sin kone håndtere fars køb af en lille glasfigur, jeg tror det var i erkendelse af at han nok bare ville have givet os figuren, hvis det var ham der styrede showet…

Vi tog på havnen om aftenen. Far havde fundet et sted hvor det faktisk er tilladt for ikke burmesere at se havnen. Vi prøvede at chartre en båd, men fik at vide af de lokale at det var forbudt. Man kunne se på dem at de meget gerne ville sejle os rundt, men en tur i fængsel herovre (fængsler herovre er ikke sammenlignelige med Sdr. Omme statsfængsel) kan skræmme selv den hårdeste søulk.

2 comments to Yangoon – søer mv.

 • Margit Madsen

  Hej John

  Det er nogle helt fantastiske billeder du får taget, men jeg kan godt se at 2500 på 2 dage, det er måske i overkanten at gemme. Her i DK har vi fortsat sne og ca. 5 graders frost og det er jo skønt. Vi havde en hyggelig julefrokost – som altid, og fik sludret til langt ud på natten. Næste år er det mor Kaja der lægger hus til! Fortsat god tur og hils dine forældre.

  Knus Margit

 • admin

  Margit: Takker for kommentarerne om billederne! og jo, det er for mange 🙂

  jeg gad egentligt godt se alt det sne der er kommet i DK, det er dælme lang tid siden vi sidst har haft noget der har lagt i så lang tid 🙂

  Glæder mig allerede til næste julefrokost 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>