Burma

Ædelstens museum og Yangoon havn

Vi brugte den sidste hele dag I Yangoon med at se et ædelstensmuseum. Burmeserne er stolte af deres rubiner, som de mener er den bedste kvalitet i verden. Verdens største rå-rubin var til udstilling (der skulle være mange andre ’verdens største’ ting, men vi fandt dem nu ikke).

Derefter gik turen ned til havnen, og vi fandt et område hvor vi faktisk måtte gå (turister må ikke tage en båd og ture i havnen, det er forbudt ifølge Tatmandaw (militær diktaturet)).
Da jeg var mindre var noget af det mest eksotiske jeg kunne forestille mig Rangoons (som den hed dengang) havn. Jeg ved ikke helt hvor det kom fra, men sikkert nogen sømandshistorier. Når man så ser det i egen person bliver man nok altid lidt skuffet, i hvert fald bliver det eksotiske meget håndgribeligt, og mister det romantiske skær det før har haft.

Vi er så småt ved at vænne os til at skulle væk fra Burma, og jeg glæder mig da også til speedy internet og alle de varer man gider betale for. Burma har ikke helt det samme udvalg som Bangkok.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>