Thailand

Dødens jernbane 2

Far havde det skidt i morges, og faktisk hele dagen. Det lader til at det skal gå lidt på skift. Han blev hjemme i sengen (med fjernbetjeningerne til air-con og tv handy), mens mor og jeg tog ud for at se det museum vi havde bestemt os for og så prøve at bestille tog billetter tilbage til Bangkok til i morgen.
Billetterne kunne først købes på selve dagen, ikke specielt fleksibelt, men det er da trods alt noget man kan leve med (hvis altså der er plads på toget når vi kommer imorgen!)

Derefter tog vi på museum. Museet havde samme navn som museet i går (JEATH) og lå lige ved siden af broen, men beskrev japanerne som ofrene. Det var helt grotesk at læse at om japanerne som kæmpede for fred i Asien under WWII men blev jaget af de allierede. Lonely Planet guiden bemærker godt nok at museet lider under dårlige oversættelser, men der er langt fra dårlige oversættelser til direkte historie fordrejning.

Far havde det lidt bedre om eftermiddagen og vi gik sammen til en gravplads for allierede PoW’s. Her ligger godt 6000 navngivne allierede soldater hver med deres egen mindeplade. gravpladsen bliver vedligeholdt (superflot) af Commonwealth.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>