Thailand

Chiang Mai; hvordan man gror fast…

Jeg har været her I Chiang Mai i 4 dage efterhånden, og det har været lækkert.
Normalt bliver jeg træt af at være det samme sted i lang tid, men lige her i Chiang Mai kan man være meget længe uden at der sker noget ved det.

Jeg må blankt erkende at jeg ikke har lavet noget som helst. Jeg har ikke set de Wat’er (templer) der var at se her i byen, jeg har ikke set museer eller mindesmærker, jeg har faktisk bare slappet af.

Hvad laver man så når man slapper af her i Chiang Mai? jo, man finder et godt værelse (standarden er høj her i byen), normalt vil det koste 200 – 250Baht (33-42DKR) for et rimeligt værelse med bad og toilet, dernæst sørger man for aldrig at gå ud i middagsheden (en morfar eller simpel læsning på en overdækket terrasse er at foretrække i den periode). Hvis man så føler at man sprudler af energi ved en 17 tiden; så kan man gå en tur!
Man spiser så snart der er den mindste snert af sult (maden er billig og rigtig god). Om aftenen finder man sig en god bar og læser lidt samtidigt med at man nu drikker en øl eller to.

Jeg fandt ud af at det at tage en cykeltur rundt i byen omkring kl. 16.30-17 tiden er en rigtig god idé. Det er ikke for varmt, og man får sparet noget appetit op til aftensmaden.

Jeg fik endeligt set Avatar i 3D (igen), denne gang dog i en version der ikke gik i stykker halvvejs, og da biografen var så billig og lå så tæt på, så jeg også lige Wolfman.

Sidst men bestemt ikke mindst har jeg besluttet mig for hvad jeg skal nu. Jeg tager, som jeg regnede med, til Laos. Forskellen er at jeg nu har fået planlagt hvilken rute jeg skal tage, i hvert fald til Luang Prabang (Laos). Ruten er vist herunder:

Så vidt jeg ved, så er det ret let at komme ind i Laos. Man skal bruge et pasfoto og mellem 30 og 42US$. Man får så et visum stemplet i passet direkte ved grænseovergangen (i hvert fald de fleste grænseovergange; jeg har checket at min overgang kan udstede visum).

Jeg tager videre imorgen, selvom det bliver en hård afsked, må jeg hellere komme videre før jeg bliver for fed af det her driverliv…

2 comments to Chiang Mai; hvordan man gror fast…

 • Anny Nielsen

  Oven på de urimelig lange etaper, stigningen taget i betragtning, har du fortjent at slappe af, det behøver du ingen undskyldninger for.Jeg forstår godt, at du er sprunget over templerne.
  Når du ikke tager billeder, er der jo heller ikke noget at redigere, kvikt!
  Det er vel stadig bjerge, du skal cykle i mod Laos?
  God vind. Anny

 • admin

  Anny: Tak 🙂 jo jeg havde brug for at slappe af, og det gjorde jeg så i stor stil. men Chiang Mai var så afslappende og spændende i sig selv at jeg nød hvert sekund!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>